Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Перлите носят щастие, но не на всеки

Перлите носят щастие, но не на всеки

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Перлите носят щастие, но не на всеки

Перлите са любимите камъни на източните народи. Японците от векове смятат, че перлите помагат за връщане на младостта. Смята се, че перлите могат да донесат на собственика си загуба на надеждите и мечтите, тъй като носят в себе си негативната сила на Луната.

Преди много векове източните народи са смятали, че за да се предпази човек от урочасване, трябвало да пие поне веднъж в седмицата стрити на прах перли с биволско мляко.

Перлите повишават жизнения тонус и енергията, имат охлаждащо и успокояващо действие. Това се дължи на факта, че в тях влизат важните първоелементи – вода, въздух и земя.

Добре е да носите перлите, обвити в сребро, и ако са на пръстен, то той се носи на безименния пръст на дясната ръка. В древността хората са вярвали, че ако смучат за кратко време една перла, това ще успокои сърдечните им болки.

Перлите носят щастие, но не на всеки

Перлите са обещание във вярност и любов, те укрепват брачните връзки и защитават дома от зли сили. Когато човек, който изневерява на принципите си, носи перли, те стават мътни.

Всъщност перлите представляват пластинки арагонит, който се състои от калциев карбонат. Перлите са бели, жълти, светлосини, червени и черни. Има морски и речни перли.

В Древен Египет много високо се ценяли перлите, които били бели на цвят с розови оттенъци, а също така със златист, сребрист оттенък, както и с нюансите на преливаща се дъга.

Преди векове перлите са се добивали само от морски и речни миди в топли места, а професията ловец на перли се е смятала за много опасна, тъй като те трябвало да се гмуркат на голяма дълбочина.

Днес перлите се отглеждат в специални плантации. Все още се добиват естествени перли в Иран, Индия и Таити. Който носи на шията си колие от перли, може да се радва на спокойствие, тъй като перлите успокояват нервната система.

В Древен Египет са вярвали, че перлите носят красота на собственика си. Клеопатра всеки ден изпивала напитка, в която присъствала и разтворена в оцет перла, а освен това се кичела с перлени накити.

През Средновековието на булката се подарявали перли, за да гарантират нейната вярност. Това правели родителите или съпругът. Но ако булката получавала перли по наследство от майка си или свекърва си, които те са носили, тя никога не ги слагала, защото се смятало, че носят нещастие. Накитът, подарен от съпруга, се слагал само в тържествени случаи.

Перлите носят късмет и любов на Водолеите и Рибите. Останалите зодиакални знаци могат да носят украшения с перли, само ако не работят с деца и не са актьори или пътешественици. Смята се, че на такива хора те носят нещастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest