sanovnik.bg»Статии»Мистерии»След смъртта животът продължава...онлайн

След смъртта животът продължава...онлайн

Нина НордНина Норд
Джедай
760562
След смъртта животът продължава...онлайн
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Смъртта на близък човек е ужасен период от живота, през който хората се опитват да върнат спомените с помощта на стари снимки и вещи на починалия.

Сегашното младо поколение, чийто живот може да се проследи като се прегледа Facebook и Youtube, все още не знае какво ще се случи с цялата му лична информация, натрупана в Интернет, след като всички остареят и побелеят.

Компютърният дизайнер Ричард Банкс предполага, че може да отговори на тези въпроси. В момента той е зает с разработването на концепция за цифрови спомени.

За тази работа го вдъхновила смъртта на любимия му дядо. „След като той почина, аз получих всичките му снимки в един стар куфар. Всяка от снимките беше в отделен хартиен плик, върху който бе отбелязана датата”, спомня си Банкс.

След смъртта животът продължава...онлайн

Това го накарало да се замисли какво ще остане един ден след него. Затова той създал няколко устройства, които работят независимо от компютър или друго уеб-устройство и представляват традиционен албум на снимки и спомени.

Снимките, които се пазят в този албум, излизат на интерактивен сензорен дисплей. Щом го докоснеш, пред теб се сменят една след друга снимки и друга информация, свързана с любимия покойник.

Според Банкс хората ще харесат устройствата му, тъй като по този начин спомените се съхраняват в нещо като виртуален хард диск и винаги са на разположение.

Компютърната специалистка Абигейл Селен пък разработва програма, която да отсява по-важната информация и да я скрива от любопитни погледи.

Все още не е ясно на какъв точно принцип ще се отсяват по-важните и пикантни снимки, които не трябва един ден да попадат в полезрението на внуците ни.

Друг вариант е сами да прегледаме и да изчистим информацията, която не бихме искали един ден да видят потомците ни, но това е дейност, която никой млад човек няма да извърши, тъй като вижда бъдещето само в розово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest