Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Загадъчни същества всяват ужас

Загадъчни същества всяват ужас

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Лох Нес
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В списъка на загадъчните същества на планетата ни, които векове наред предизвикват ужас у хората, е снежният човек, известен като Йети. Това митично създание често е виждано от хората, но учените така и не могат да съберат достатъчно доказателства за съществуването му.

За него се знае само, че е по-висок от хората, покрит е с дълга козина, има огромни лапи вместо крака и много мощни ръце, и се отличава с не особено приятна миризма.

На второ място е чудовището от шотландското езеро Лох Нес, известно като Неси. С нея вървят комплект и чудовищата от околните езера, които приличат на нея. Знае се, че тя е с дълга шия и глава, която прилича на конска.

Въпреки че няма следи от чудовища, които да са засичани с най-прецизната техника, хората не престават да вярват в съществуването на Неси и компания, но не престават и да се ужасяват от тях.

Загадъчни същества всяват ужас

Кръвопиецът Чупакабра заема трето място. Славата си той е получил най-вече благодарение на Интернет, тъй като от петнадесет години насам редовно се публикуват истории за това кръвожадно чудовище.

Според описанието то прилича на шимпанзе, скача като кенгуру, има огромни червени очи, космати ръце, дълъг змийски език и много остри зъби, за да захапе жертвата си за врата.

Дяволът от Джърси е човекоподобно чудовище, което обикаля предградията на Ню Джърси, САЩ. Според легендата, появила се през осемнадесети век, Дяволът от Джърси може да става невидим. Иначе главата му е на коли, а лицето му е на кон. Има дълга шия, големи крила и черни крака с копита.

Човекът-водно конче неведнъж е виждан да прехвърча в Пойнт Плезънт, щат Западна Вирджиния още от шестдесетте години. Той е двуметров, с огромни криле, сива кожа, червени очи и леги със скорост 130 километра в час. Храни се с кучета и събаря телевизионни антени по пътя си.

След него се нарежда Лавлендският гущер, който е бил видян от 1972 г. насам на различни места. Той бил забелязан за пръв път в Лавленд, щата Охайо. Той е огромен гущер с размера на едро куче, който е покрит с люспи и има лице на жаба.

Списъкът приключва с Джак Пружината, митично същество, познато във викторианска Англия. Той е бил с черно наметало, скачал през високи стени, вдигал хора във въздуха и от устата му излизал огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
нели
нели
27.09.2013 21:19
Много ми е чудно защо повечето чудовища са срещани в САЩ!?!??
7
0
Анонимен
Анонимен
22.11.2018 18:36
I na mene sashto neli?
0
0
g
g
06.07.2012 12:06
Защо не го поканихте във твоята вила да изпие по едно кафе с вас?
3
2
Анонимен
Анонимен
22.11.2018 18:37
:)))
0
0
Teddii
Teddii
27.06.2012 14:56
Аз съм виждала такова на мойта вила заедно с най- добрата ми приятелка тя също го видя .. . В пурвия момент много се изплаших и реших че съм луда но не е така ;Д то си ходеше спокойно в един двор на съседи беше към 11 вечерта ние тамън излизахме ии то след малко се ни изчезна от погледите мн се бяхме стреснали после като споделих на баба и тя ми каза че жената на която е била земята там е починала преди няколко дена ...
3
0