sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Най-грозните животни на света

Най-грозните животни на света

Нина НордНина Норд
Джедай
760550
Най-грозните животни на света
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Африканският гол плъх живее под земята и може никога да не излезе от дупката си. Той е сляп и има исключително неприятен мирис, кожата му е розова и без нито един косъм и разполага с два огромни зъба.

Независимо, че са с неприятен външен вид тези хладнокръвни млекопитаещи по природа всъщност са безобидни и много рядко проявяват агресия.

Двуглавата костенурка е рядък пример за „сиамски близнаци”. Тази костенурка се казва Лимерик и обитава аквариум в щата Пенсилвания. Макар да плува доста неловко, според мнението на специалистите тя е здрава.

Прилепът със сбръчкано лице е представителна особен вид прилепи, обитаващи Централна Америка. Дори когато са новородени, тези създания са толкова сбръчкани, че приличат на вековни екземпляри.

Последните изследвания са показали, че тези ужасяващи на вид бръчки служат на животното като своеобразни локатори, улавящи необходимите звуци.

Ушатите лемури предизвикват двойни чувства. Някои ги смятат за очарователни, а други - за страшни за гледане. Външния вид на тези лемури им носи неприятности на единствения остров, който обитават. Местните жители ги смятат за лоша поличба и при всеки удобен случай ги убиват.

Рибата-дракон е дълбоководен обитател. Страшният на вид воден обитател се храни на океанското дъно. Устата е пълна с дълги резци и това осигурява възможност за добър захват на жертвата. Тази риба дори на езика има остри като бръснач зъби.

Аксолотълът е специален вид саламандър, който обитава само две езера в централната част на Мексико. Едно от тези езера е било пресушено, а другото – замърсено и със смалени размери, по-нататъшното съществуване на аксолотли в природата е под въпрос.

Аксолотълът прилича на розова риба с крачета и ръчички. Заради странната им способност към пълно регенериране на отделните части на тялото те са любимци на специалистите в лабораториите. Ако ги осветят със синя светлина, розовите животинки стават яркозелени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest