Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Призрак обитава нацистки бункер

Призрак обитава нацистки бункер

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Призраци
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Със сигурност мнозина са се питали дали духовете съществуват или са плод на човешкото въображение, както и има ли живот след смъртта... Съществуват стотици примери и разкази, някои дори подкрепени с фотографии за опити на призрачни видения да установят контакт със смъртните.

Такива размисли за свръхестествени видения едва ли са занимавали въображението на четирима младежи, които се разхождали в гориста местност в Източна Германия. Докато се разхождали с колела те се натъкнали на бункер, обвит в бръшлян.

Групата пристигнала на велосипедите си в гората. Знаело се, че наоколо са останали много укрепления от Втората световна война. Момчетата се натъкнали на вход на бункер, който едва се виждал между листата на храстите и дърветата.

Входът бил затворен с масивна метална решетка. Велосипедистите донесли инструменти и скоро ръждясалият катинар паднал строшен. Преди да влязат в бункера, младежите вкарали вътре своите колела и заключили след себе си решетката с велосипедните катинари.

След като изминали десетина метра по тъмен коридор, момчетата стигнали до втора метална врата, която също била заключена. След доста усилия успели да я отключат и продължили напред по коридора. След малко се оказали в просторно помещение.

Светлината на джобните фенерчета била достатъчна да освети почти празната зала: бетонен под и каменни сиви стени. Под земята царяла абсолютна тишина.

Изведнъж четиримата чули зад гърба си в коридора шум от тежки стъпки и пронизително тракане на затръшваща се врата. Всички замрели от ужас. Тъмнината и тишината на подземието придавали на идващите звуци нещо свръхестествено. Стъпките в подземния коридор ту се приближавали, ту се отдалечавали... Младите хора все пак събрали кураж - нали трябва в края на краищата да излязат оттук.

Тичешком забързали назад. Затворената от тях врата се оказала широко отворена, но решетката, която ги отделяла от външния свят, все така била заключена и велосипедните катинари висели в положението, в което ги оставили.

Загубилите ума и дума от страх велосипедисти се зарекли никога вече да не влизат в тайнствения бункер. Но след няколко дни двама от тях пак пристигнали на мястото. Този път те не затваряли вратите след себе си, а си направили няколко снимки в коридорите на бункера за спомен.

Какво било удивлението им, когато на копираните снимки видели до себе си силуета на бяла човекоподобна фигура. Призракът излязъл на всички снимки така ясно, че можело да се видят очите му, носът му и устата...

След около месец младите търсачи на приключения пак се отправили в гората към бункера с призраците, но входът му бил затрупан с пръст и камъни...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Тоникат
Тоникат
30.12.2013 13:28
и на мен ми се случват паранормални случки
0
0
marta
marta
11.07.2013 21:12
Това е пресилено но и на мен ми се е случвало
0
0
123
123
24.09.2011 21:01
По принцип вярвам в повечето неща, свързани със свръхестественото, въпреки, че на мен нищо не ми се е случвало, но на това просто не мога да повярвам.
Това е моето мнение.
1
1
!!!!!!!
!!!!!!!
23.08.2011 21:27
Знаете ли, че някои хора не вярват на подобни неща защото неща защото не са ги преживели, но има хора като мен, които са преживяли такива неща и вярват. Аз вярвам, че поне половината от историите са истина.
1
0
Диана
Диана
22.06.2011 07:56
Аз пък бих казала, че не трябва да вярваме на такива измислици! Ние трябва да се страхуваме повече от хората, отколкото от призраците.
Всички забелязваме, че това е сценарий, който е непиемлив и видим за човешкото мислене и въображение. За мен духове няма, това е плод на човешкото въображение, на човешкият страх. Не знам, може би мисля така защото на мен не ми се е случвало нещо подобно.
И аз съм чувала подобни истории, но никой не може да ме убеди, че има нещо такова. Е, сега може някога и да повярвам, че има някаква нечовешка сила, но никога няма да повярвам, че има призраци, духове и тем подобни.
Дори не съм съгласна и с това, че родителите и най-вече старите баби плашат децата с такива измислици и точно от там идва този страх, когато е тодтикван и възпламеняван.
0
0
Nelina
Nelina
01.03.2011 07:53
Това ми се вижда някак невероятно, но пък може и да е истина до някъде, защото от много хора съм чувала такива истории. На мен ми се е случвало нещо подобно. Докато си седях вкъщи върху гардероба в една наша стая имаше плакати и какви ли не още други неща. Изведнъж един от плакатите падна от гардероба въпреки, че беше оставен не на ръба на гардероба. Но пък от друга страна, от други хора съм чувала подобни истории и те са ми казвали, че трябва да извикам поп за да поръси цялата къща със светена вода. Но според мен тази случка се случи тъй като прабаба ми почина преди 3 години и духа и витае из цялата къща.


0
0
Теодора
Теодора
11.12.2010 15:51
Според мен може да има нещо вярно, защото лично на мене ми се е случвало нещо подобно. Тъй че никой вече не знае, какво се случва на този свят. От всякъде може да ни изненадат.
1
0
Анонимен
Анонимен
09.12.2010 21:23
Сценария си го бива, само че си личи, че е сценарий. Дали наистина е такъв не знам, само че е представен по начин, който е неприемлив за мен за да се представи нещо подобно. Ни най-малко не отричам възможността за съществуването на свръхестествени явления, но случая ми се струва повече от измислен. Няма да споменавам подробности защото лично на мен ми прави впечатление начина на поднасяне на тези факти и представянето им за истински. ОК ще ви кажа още малко за това, защо мисля, че е измислица или най - малкото историята е преувеличена и разкрасена за да ни убеди, но при мен се получава обратния ефект. Изрично се споменава, че те заключват след себе си за да знаем, че не е възможно чутите звуци да са от нещо напълно естествено(ако въобще ги е имало),а защо го правят, заключват след себе си. Ще трябва да ги питаме. Може би да им е по-интересно вътре(в бункер от 2та световна).Е има още такива примери, но за мен това е достатъчно(въпреки, че може и да е истина). Трябва да се потрудят малко повече, много елементарно се опитват да ни впечатлят(имам в предвит хората от които е излязла историята). Всеки избира дали да вярва или не, но има хиляди да не кажа и повече подобни истории, които са доказани, че са измислица на някой заедно със съпътстващите ги снимки, та дори и видео. Така, че как мога да го приема за истина ?
0
0