Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Овен с асцендент Риби

Овен с асцендент Риби

Овен с асцендент Риби

Астрологията борави с термини като изгряващ знак, наречен асцендент и слънчев знак, известен като зодия. Всеки човек се ражда с различна комбинация от тези възможности.

Това определя характера му, съдбата му, кариерното и личностното му развитие, любовния му живот и семейството му и начинът, по който протича животът му.

Ето какво можем да научим за асцендет Риби и комбинацията със зодия Овен.

Характеристика на асцендент Риби

Изгряващият знак Риби определя хората като много впечатлителни, мечтателни и с меко сърце. В техните очи животът е такъв, какъвто те искат да бъде, а не какъвто реално е, затова при тях реалността няма много общо с въображаемия им свята. Не са особено обективни.

Околните понякога оприличават хората с асцендент Риби на филмови звезди. Красиви са на външен вид, имат чар и излъчване, мекота в характера и аурата и омагьосващи маниери.

Тези хора обичат да се оставят да плуват по течението, а не да гребат срещу него. Не се натрапват и се движат през живота леко и без усилие. Артистични са, но не принадлежат на шумната бохема, а предпочитат тихото и спокойно битие. Често изненадват околните и ги възприемат като хамелеони, защото показват различни лица в различните дни. Могат да бъдат съвсем тихи и срамежливи на единия ден, а на другия да са приказливи и разкрепостени.

Човек, който принадлежи на асцендент Риби, няма да позволи да му бъде сложен етикет, а това не е и възможно, защото често променя настроението си. Това се дължи на неспокойната му търсеща природа, която никога не е доволна само от един начин на живот или едно постоянно битие.

Хората с асцендент Риби не обичат суровата реалност и бягат от нея. Те нямат ясни планове за утрешния ден и близкото бъдеще за тях винаги е отворено. В живота се движат повече по интуиция, напипвайки правилния път за себе си, защото не обичат ограничението, което им носи планирането.

Този асцендент прави подвластните на него по-чувствителни към алкохола, наркотиците и изобщо зависимостите и те са по-склонни към пристрастяване.

Личностни качества на асцендент Риби

Зодия Овен
Снимка: boredpanda

Асцендент Риби може да се определи като деликатна особа, много чувствителна и затова представлява загадка за околните. Характерът им е толерантен, приемат околните каквито са, притежават дълбоко разбиране за човешката природа. Не са агресивни, не обичат конкурентната среда и бързо се отдръпват от такава. Не обичат конфликтите.

Тези хора са пасивни, изчакват, наблюдават отстрани и много рядко предприемат действия. Справянето с проблемите при асцендент Риби се изразява в това да ги оставят да се разрешават сами. Не търсят начини да ги управляват или да налагат волята си.

Асцендент Риби са може би най-състрадателните хора. Те не могат да понесат да гледат страданията на друго живо същество, било то човек или животно. Затова привличат страдащи хора около себе си, заради съчувствието, което излъчват. Често човек с асцендент Риби бива използван от другите или се оказва прекалено зависим заради своето състрадание, тъй като не умее да постави граници.

Духовни качества на асцендент Риби

Енигматични личности като асцендент Риби няма как да нямат дълбоко духовно и дори религиозно усещане за живот, но не в чисто ортодоксален религиозен смисъл, а като интуиция, които им подсказва взаимната връзка, съществуваща между всички живи същества. В това духовно пространство те предусещат, че материалните блага и стремежи са нищожни.

Затова в живота тези хора не са рационални и дори не притежават логически подход към ежедневието. Води ги интуицията и чувствата им, а не умът им.

По тази причина те обичат спокойствието, единението, за да постигнат емоционален и психически баланс. Въображението им често заменя реалността, защото намират околния свят за твърде суров, взискателен и негостоприемен.

Разбирания на асцендент Риби

Асцендент Риби има верен усет и разбира, че в живота съществува много повече от това, което може да се схване и обясни и затова живеят с отворено съзнание за надсетивното. Интересуват се от психични явления, телепатия, парапсихология и други. Те нямат ясни, определени нагласи и могат да възприемат много повече гледни точки за валидни. Това обаче понякога им създава чувство за несигурност и объркван, но пък и за гъвкавост при решаване на някакъв проблем, защото възможните решения винаги са повече при тях.

Асцендент Риби в комбинация със зодия Овен

Асцендент Риби
Снимка: boredpanda

Комбинацията на асцендент Риби със зодия Овен създава истинска експлозия от емоции. Те носят импулсивността и прибързаността на Овена, но ги съчетават с нюха на асцендент Риби и често се възползват от тази комбинация. Втурват се презглава и не изчакват в създадената ситуация, а действат бързо, което е характерно за Овена. Но щом срещнат съпротива се оттеглят бързо, както се полага на един асцендент Риби. Пак от асцендента идва склонността им да се колебаят дълго дали да упорстват като типичен Овен или да се оттеглят, както им нашепва асцендента.

Странно е да види един Овен, който действа под влияние на емоциите, но често предпочита да не прави нищо, защото така му е по-лесно. Това е защото асцендент Риби е надделял в този момент.

Като всеки Овен тези представители на знака искат да се борят за мястото си под слънцето, но им е трудно да станат активни и да водят борба за това, което им принадлежи, защото асцендентът им пречи. Поради това обвиняват другите хора, съдбата и всякакви други пречки за проблемите и неуспехите си.

В момента, в който вземат нещата в свои ръце, зодията им става водеща и те достигат повече, както в личностен, духовен, така и в материален план.

За хората с такава комбинация в хороскопа парите не достигат най-често не поради неспособност да ги придобият, а поради мързел, страх от новото или предпочитание някой друг да се грижи финансово за тях. Ако разчитат на себе си и развиват талантите си, които несъмнено притежават, ще имат по-голям успех, отколкото ако разчитат на друг.

Любов и брак при Овен с асцендент Риби

Асцендент Риби определя любовта да бъде възприемана в нейната най-чиста и нежна форма. Стремежът на тези хора е винаги да бъдат влюбени в партньора си, но и да имат любовни и брачни отношения, които са пример за възхищение от околните.

Двойката, която създава тази комбинация, винаги е хармонична и се опира не само на физическа, но и на духовна близост. Често бракът е с човек, който работи в същата област - колега или съмишленик, с който се постига единение и разбиране също на чисто битово ниво. Много стабилна е връзката им с хора, с които живеят лесно и спокойно, в пълно разбирателство в духовна и битова хармония.

Намирането на подходящия партньор обикновено се превраща в най-доброто попадение в живота им, защото се оказва и стимула за останалите им житейски проявления и успехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest