Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Как да си гледаме на кафе

Как да си гледаме на кафе

Как да си гледаме на кафе

Още откакто е станал разумен, та до днес, човекът се изкушава да търси начини, с които да надникне в бъдещето и да види какво му готви съдбата. Като се започне от древните оракули и тълкуване на сънищата, картите за гадаене и се стигне до гледането на кафе, пътищата към завръщане в бъдещето са винаги актуални. Едно от най-практикуваните днес е гледането на кафе.

История на гледането на кафе

Гледането на кафе е толкова гадателска практика, колкото и изкуство. Опитните гледачи на кафе изпълняват цял ритуал, за който не се знае с точност кога е започнал.

Според изследователите тази практика съществува от древността. Практикувана е още Персия и при индианските народи. Някои специалисти твърдят, че началото е поставено в Китай с гадаенето по чаени листа. Арабите адаптират тази практика към гадаене по знаците от утайката на кафето. Точно арабите откриват кафето около 600 години преди Христа, а в Европа практиката да се пие кафе и да се тълкуват символите му навлиза през 17-ти и 18- ти век. До тогава се тълкувало с пръски от восък, леене на олово и други.

Ритуали по гледане на кафе

Гадаенето по утайката на кафето представлява много строг ритуал, с редица изисквания и стъпки, които се следват една след друга, без да се нарушава ритъма и без да се пренебрегват всички детайли, за да бъде максимално добре осъществена цялата процедура. Ето стъпките, които трябва да се следват, за да може всеки да направи сам своето тайнство с кафето.

- Подготовка

Кафето, което ще се използва, трябва да бъде гъсто и силно и да е сварено на джезве. Зърната да са добре смлени, за да се получи плътна утайка. Препоръчва се да се сложат 2 чаени лъжици кафе и да се свари на бавен огън. Не се добавя сметана, захар и други добавки. Най-добрата чаша е бялата порцеланова, на която се получават ясни фигури.

- Изпиване на кафето

Преди да се премине към чашата с кафе, е добре съзнанието да се изчисти от тревогите и да се пие бавно и спокойно. Накрая е добре да се остави лъжичка кафе на дъното за получаване на хубава утайка. Чашата се разклаща под формата на кръг, чинийката се слага отгоре и се обръща. След около 5 минути са се получили изображения и знаци, по които може да се гадае.

- Къде се гледа за гадаене

Гадае се както по фигурите в чашата, така и по чинийката. В чинийката са знаците от миналото, а в чашата по настояще и бъдеще. Колкото по-далече са фигурите в чашката от ръба и колкото по-близо са до дъното, толкова по-далечни събития предсказват.

При гледане на кафе информацията се черпи от собственото биополе, което се нарича и аура. Гледането е осъществяване на връзка с подсъзнанието ни и то показва мястото ни в света - пътищата, взаимните връзки и влиянията.

В една и съща утайка различни хора виждат различни неща. Това е защото подсъзнанието ни подава индивидуална информация. Важно е обаче да се следват определените модели, за да е максимално обективно приемането на информацията.

При разглеждане чашата се дели на 3 сегмента. Дъното е далечното бъдеще с възможно развитие на живота. По стените е бъдещето в среден порядък, което подлежи на повече промени, до ръба е това, което предстои в най-близко време.

Символите в чашата за кафе и какво означават

Как се гледа на кафе

Символите се разглеждат отделно в чинийката и чашката.

Символи в чинийката

- Много утайка в чинийката показва тежки проблеми и трудно минало;

- Светли изображения говорят за радост и лека прекарвано ежедневие.

Символи в чашката кафе

- Цифри

Най-напред се търсят цифрите. Нулата показва начало на нещо, единицата е активност, двойката е партньорство, тройката означава външна намеса, четворка, седмица и девятка - свръх естествена намеса, петицата е пари и бизнес, шестицата се отнася до интимния живот. Числото тридесет и три слага край на жизнения цикъл, а сто и сто и едно показват дълголетие и просперитет.

Линии и геометрични фигури

- Вълнообразните линии означават дълъг път;

- Дългата права линия - дълъг живот;

- Крива линия - опасност от някакъв враг;

- Наклонена линия - опасност от болест;

- Прекъсната линия - любовни проблеми;

- Кръг - успехи в много области;

- Овал - ранен брак;

- Триъгълник - неочакван успех.

Хора, човешки контури и други фигури

- Силует на човек - скорошна среща;

- Човешка глава - среща с влиятелен човек, от когото ще дойде помощ;

- Човешка сянка - очакване на приятна афера;

- Контури на няколко човека - помощ отвън;

- Очи - големи промени в живота;

- Бебе - радостно известие за идването на нов човек;

- Ангел - дава увереност в собствените сили и възможности. Ако ангелът е близо до ръба, скоро ще се видят резултатите от тези действия. Ако е на дъното, трябва да се свърже с грижа и внимание.

Растения и животни

- Бик - ако е на дъното символизира недоброжелатели. В средата идва да покаже, че трябва да се вложат повече усилия в начинанията, а на ръба говори за открито съперничество от някого;

- Бухал и сова - те са сигнал за опасности, болести и смърт;

- Гущер - това изображение подсказва спешна нужда от почивка;

Гледане на кафе

- Гъба - както единична, така и на група показва препятствия и пречки по пътя;

- Гълъб - символизира чистота, непорочност, а летящ гълъб -безоблачно бъдеще. На самотниците предсказва сватба;

- Делфин - помощ в трудна ситуация, която е дошла неочаквано. Ако е на стената на чашата, тази помощ ще дойде от родител, а ако е на дъното става въпрос за кармична ситуация;

- Жаба - означава късмет, радост, богатство;

- Символ на Змия - ако е на дъното, това е символ на мъдър човек, който ще сподели своите достижения, ако е близо до ръба, означава, че се изисква усъвършенстване на собствените достижения, защото иначе предстои разочарование;

- Котка - символизира нисшите пороци и означава, че поради наличие на такива материалното положение ще търпи провал;

- Лисица - символ е на измяна, мошеничество, лъжа и среща с такива хора. Ако е на дъното на чашата, значи мошеникът е този, на когото се гледа;

- Мечка - неблагоприятен знак. На дъното означава тежък характер, грешки и без склонност да се признаят. В други части на чашата означава трудности и мъка;

- Охлюв - показва, че за да се стигне желаната цел, са нужни устойчивост и търпение;

- Птица - на дъното на чашата подсказва за пътуване без резултат, а по стените предупреждава за пречки от други хора;

- Пеперуда - символизира нова любов, нова връзка, ако е размазана означава, че тя ще бъде трудна и проблемна;

- Петел - това е блага вест за увеличаване на доходите;

- Риба - проблеми, но и възможност за благоприятното им разрешение;

- Цвете - цветята показват положителни промени в живота, радост, подаръци и приятни изненади.

Предмети

- Звезда - символизира свобода, освобождение от нещо;

- Пръстен - годеж или сватба;

- Подкова - късмет, богатство;

- Прозорец - опасност от кражба;

- Ключ - ако е в центъра говори за правилно движение, а на самото дъно казва, че всичко замислено ще се изпълни;

- Букви - напомнят да се свърже името на определен човек с най-близко намиращата се фигура, защото тълкуванието се отнася до този човек.

Достоверно ли е гледането на кафе

Подобно на всички методи на гадаене, гледането на кафе показва колко е трудно да се разпознае и дефинира всеки образ и фигура, а от това зависи и тълкуването им. Всеки сам решава дали го приема за достоверно, но със сигурност е релаксиращо и приятно за ума.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest