Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Камъни за зодия Рак

Камъни за зодия Рак

Камъни за зодия Рак

Зодиакалният знак определя мястото, на което са били Слънцето и Луната по време на раждането на човек. Паралелно с определянето на зодията, се обособяват и определени специфики, които важат за конкретния знак.

Зодия Рак са хора, които се отличават със своята дълбока чувствителност и емоционалност. Те са личност, които са особено привързани към дома. Семейството и приятелите.

Те са емоционално интелигентни индивиди, които имат добре развита ценностна система и са способни на всичко, за да защитят своите любими хора.

Заедно с определенията, които зодията Рак носи, представителите се отличават и със свои цветове, късметлийски числа и зодиакални камъни.

Ето какви са зодиакалните знаци според фазите, в които Раците са родени:

Първата фаза на Рака

Това е фазата между 22 юни и 1 юли. В този период са родени Раците, които се характеризират като особено немотивирани хора. Те са често дребнави и пасивни, като рядко проявяват амбиция или целеустременост.

Изумруд
Снимка: blankdigital.com

Тези Раци обаче са чувствителни, страстни и отдадени хора. Техният зодиакален камък е аметистът. Скъпоценният камък символизира хармония, искреност, вярност. Той съпровожда Раците по пътя на разума и им спомагат да установяват търсения житейски баланс.

Втората фаза на Рака

Вторият период на Рака започва от 2 юли и продължава до 11 юли. Те са хора с противоречив характер, които изпитват постоянно напрежение, заради своята чувствителност. Тези Раци често преминават през фази на вдъхновение и активност до фази на абсолютна пасивност.

При тях зодиакалният камък отново се препоръчва да бъде камъкът на хармонията – аметистът. Той носи щастие и баланс. Други подходящи камъни за Рак са опалът, който предхожда талантите и умения, както и изумруда, който е препоръчително да се носи в сребърно бижу.

Третата фаза на Рака

Аметист

Тя продължава от 12 юли до 22 юли. Представителите от тази фаза на зодия Рак са мечтатели, които не обичат да бъдат тревожени или критикувани. Те притежават особен чар в своя поглед, с което привличат хората към себе си.

Те трудно встъпват в дружески отношения. Още характерни неща за тях са, че те печелят лесно пари, но също толкова лесно ги изхарчват. Тези Раци държат особено много на своя външен вид. Техните подходящи камъни за зодията са планинският кристал и котешкото око. Тези камъни подсилват интуицията и придават благоразумие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest