sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Факти за характера»Каква е жената с името Нина

Каква е жената с името Нина

Каква е жената с името Нина
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Името Нина има различни значения, както и теории за произхода му. От гръцки идва от името Йоанина, което в превод означава любовница, от испански, където значението е момиче, от иврит със значение правнучка, от арабски означава полезна, от латински със значение величествена, царствена.

Най-често срещаната версия за произхода на името е от грузински, където Nino означава младост.

Според календара жената с име Нина празнува имен ден три пъти в годината - 27 януари, 19 ноември и 14 май. Небесната покровителка на името Нина е равноапостолната християнска просветителка Света Нина от Грузия.

Каква е жената с име Нина през нейния жизнен път

Момичето Нина има независим, отговорен, но и капризен характер. Нина е послушна като дете, но понякога става толкова каприза, че създава проблем на родителите си да общуват с нея.

В детските си години Нина винаги защитава позицията си, както и по-малките си братя и сестри. Тя е с общителен характер, подвижна, обича игрите както с момичета, така и с момчета.

В училище собственичката на името Нина е усърдна ученичка и не дава повод за оплаквания от учителите.

Пораствайки, Нина запазва афинитета си към учението, но обръща голямо внимание и на модните увлечения.

Външно аристократична, с много таланти, Нина придава голямо значение на възможността да бъде свободна. И най-често тя иска да запази тази свобода и в семейство си, като в тази роля умее успешно да съчетава кариерата и домашната работа.

Името Нина

Нина обича приятелските събирания и има нужда от одобрението на кръга хора около нея, като е винаги лоялна към обкръжението си.

Перфектната съвместимост на името Нина и с мъжките имена Валентин, Виктор, Симеон.

Според астрологията планетата Уран е управляваща за жените с името Нина. Техният цвят е лилавият, а за талисман най-подходящ е камъкът циркон.

Цветето теменужка и бухалът са добрите приятели на Нина в природата. За да спечели късмета на своя страна във важни моменти, трябва да добавя люляковия цвят в облеклото или аксесоарите си.

Вижте още:

- Каква е жена с името Анастасия;

- Каква е жена с името Росица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest