Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Ако скачаш в съня - какво означава?

Ако скачаш в съня - какво означава?

Ако скачаш в съня - какво означава?

Докато тялото ни си почива нощем, мозъкът не спира да работи. Тогава сънуваме. Какво са сънищата е въпрос, който занимава човека от незапомнени времена. Да разтълкуваме правилно какво ни казва сънят, е мисия, от която хората не са отказали през вековете до днес.

Сериозни научни изследвания върху сънищата ни карат да осъзнаем, че тези стремежи не бива да се отхвърлят, защото сънят има много полезни функции. Освен отработването на впечатления от ежедневието, той подпомага еволюцията чрез разиграването на различни възможни ситуации, важни както за индивидуалното оцеляване, така и за развитието ни.

Как да се научим да тълкуваме своите собствени сънища?

Нужно е да отчетем факта, че умът ни счита за важни различни неща от съня и така задава емоционалният тон на съня. Стъпвайки на същата основа, можем успешно да разтълкуваме предупрежденията, които получаваме, докато спим.

Сред типовете сънища, които хората често сънуват, е този за скок насън. Можем да се опитаме сами да го разтълкуваме, разсъждавайки върху всеки детайл от съня, защото възможностите за разбирането му са многобройни.

Ако сънят за скачане е свързан с прескачане на препятствие, възможно тълкуване е, че личните желания на сънуващия ще бъдат постигнати, след като се е противопоставил на пречките и се е борил за своя късмет. Този сън вещае успех, но падането в съня, което често съпътства скока е знак за трудности.

Ако скокът в съня е от стена, значи че необмислени действия ще ви донесат разочарование, но пък ако сте наблюдател на чужди успешни скокове, това предвещава прилив на енергия за вас и благодарение на нея ще преодолеете капаните на съдбата.

Скок насън

Ако скокът е във вода, това идва да ви предупреди, че прибързано взимате решения и така подлагате късмета и усилията си на изпитания. А скокът е от скала насън в празно пространство говори, че имате да решавате още свои житейски задачи, а вместо това се втурвате в чужди дела. Ако пък се събудите, докато скачате от високо, значи бързането ви може да завърши и трагично.

Както при всеки тип сън и този със скок отнякъде изисква при тълкуване да се вземат предвид всички допълнителни условности, общият емоционален тон и да се съпоставят с реалностите на живота в бодърстване, за да се разтълкува посланието на самия сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest