sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Свойствата на среброто

Свойствата на среброто

Свойствата на среброто
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В последните десетилетия среброто изпревари златото в предпочитанията на хората по света. Сребърните бижута обикновено изглеждат по-семпло, но естетически стоят перфектно.

Не това обаче е най-голямата им ценност. Среброто има здравословни ползи, с които заслужава изборът да падне върху него.

Антибактериални и антимикробни свойства на среброто

Медта и месингът също имат антибактериален и антимикробен характер, но среброто е сред малкото благородни метали, които се борят с микробите и бактериите, пазейки тялото на човека. Антисептичните процеси, които текат в този метал, са известни от ХІХ век.

Среброто

Тогава е наблюдавано как сребърните йони унищожават микроорганизмите при допир с тях. Само няколко минути след среща със сребърните йони бактериите и микроорганизмите умират и не представляват вече проблем за човека. Нещо повече - сребърните йони подпомагат оздравяването на тялото.

Затова и много нови антибиотици се създават на основата на сребърни наночастици. Антисептичното действие на сребърните йони върху бактериите е причина за използването им във фармацията.

Сребърните йони в борбата срещу Covid -19

В борбата с коронавирусната инфекция своето място заема среброто. Неговите антимикробни свойства се използват като дезинфектант в най-натоварените точки на мегаполисите. В Япония се пръска в метрото със сребърен разтвор, кой то е ефективен срещу вируси, в това число и новата инфекция от корона вирус.

Среброто регулира естествената топлина в тялото

Свойствата на среброто

Среброто е добър регулатор на телесната топлина. Това му качество е най-полезно през лятото, когато има екстремни горещини. Среброто играе роля и при кръвообращението в организма. Снабдява с кислород крайниците, защото е топло - и електропроводимо.

За какво още да се използват сребърните бижута?

Векове наред бижутата от сребро са използвани като бариера срещу инфекции. Освен лечебни свойства, хората смятали, че среброто притежава и магически такива. Смята се, че този метал е пряко свързан с Луната и нейните цикли. Смята се, че помага на дамите за презареждане на женската им енергия.

Също така се вярва, че укрепва имунитета, пази от грип и простуди. Голяма част от хората споделят за релаксиращите чувства и прилива на енергия, които изпитват, след продължително носене на сребърни бижута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest