sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво означава черна котка да дойде в къщата ви?

Какво означава черна котка да дойде в къщата ви?

Какво означава черна котка да дойде в къщата ви?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Светът винаги си е задавал много въпроси, свързани с духовни практики, но отговор обикновено не се намира. Затова и днес хората понякога се замислят дали да продължат, ако черна котка им пресече пътя.

Можем да погледнем на този въпрос и да потърсим отговор дали някои котки са оплетени с такива извънсетивни преживявания.

Черната котка, дошла в къщата на човека, означава, че тя пази хората от нежелани посещения. Пази от лош късмет и помага на хората да повишат вибрациите си.

Късмет и бъдещ просперитет вещае идването на черна котка у дома. Ако тя седи на прага или влиза в къщата, това значи, че собствениците на дома ги очаква късмет. Може да означава също, че лошите времена вече свършват и черната котка е изпратена като вестоносец, който да съобщи новината на хората.

Някоя къща да бъде посетена от черна котка е добър знак, в арабските страни ги смятат за джинове - невидими създания с добра сила.

В много страни ги смятат за сподвижници на вещиците, въпреки че доброто в тях винаги е засенчвало лошото.

Какво означава, ако черна котка посети дома на човек през нощта?

Черна котка у дома

Най-често това значи, че е гладна или иска да се скрие от лоши метеорологични условия навън. Това е естествен инстинкт у котките, които търсят топлината на човешките домове. За суеверен човек може да бъде знак, че предстои добра промяна.

Какви вярвания има за черните котки?

Към лошите от тях принадлежи най-напред вярата, че те са спътници на вещиците. През Средновековието тази вяра е била особено силна и хората са държали черните котки далече. Някои хора свързват черния цвят на това животно с погребение.

На другия полюс са представите, че черните котки носят късмет и благоденствие. Осиновяването на черна котка се е смятало, че носят просперитет.

Защо не трябва да свързваме черната котка със суеверия?

Котките с черна козина заслужават да бъдат обичани колкото всички други. Суеверието може да се приеме, само ако не причинява дискомфорт на друг жив организъм. Всичко, което съществува на земята, има право на уважение и защита.

Връзката на черните котки с магьосничеството идва от възприемането на черния цвят като зъл, знак за опасност и затова те дълго са били дискриминирани, но днес осъзнаваме, че заслужават топлина, обич и доверие по всякакъв начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest