sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Син дантелен ахат - значение и свойства

Син дантелен ахат - значение и свойства

Син дантелен ахат - значение и свойства
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Синият дантелен ахат е красив скъпоценен камък с небесносин цвят. Той представлява форма на халцедон, който в миналото е служел като ценен материал в производството на скулптури и орнаменти.

Тогава неговата стойност е била оценявана високо, докато днес тя е значително обезценена. Думата Ахат има гръцки корени, а самата тя назовава реката в Сицилия, около която се смята, че е намерен камъкът.

Днес ахатът се разпространява из целия свят, като в България той е един от най-често срещаните скъпоценни камъни.

Ето какво обаче е значението на синия ахат и какви свойства има той:

Основната сила на синия ахат е да заземява, успокоява и хармонизира. Неговото значение е в това, да въдворява равновесието във Вселената. Ключовите свойства на този скъпоценен камък са да стабилизира физическата енергия, като хармонизира противоположните енергийни полета – Ин и Ян, както и да спомогне за установяване на емоционалния и интелектуалния баланс.

Освен това, ахатът подпомага за укрепване на самочувствието и подсилване на увереността.

Друга ключова роля на ахата е да насърчава ефективния мисловен процес, подобрявайки по-лесната концентрация и ускорявайки възприемането на информацията. Камъкът спомага за насочване на вниманието така, че да се стигне до прозрение и повече яснота, като минимизира случаите на объркване.

Също така ахатът спомага за развиването на аналитичните способности и ефективно съдейства при справянето с повече интелектуални задачи.

На психологическо ниво синият ахат носи успокоение, излъчвайки позитивна енергия. Той действа изключително благоприятно при стресови ситуации, напрежение, притеснение или повишени нива на тревожност. Синият ахат помага както на възрастни, така и на деца.

Ахатът спомага и на физическо ниво чрез своите лечебни свойства. Този камък действа изключително благоприятно при болки в гърлото, проблеми в областта на врата и раменете, както и при нарушения в работата на щитовидната жлеза. Други лечебни свойства на ахата са бързото справяне с треската; укрепване на скелетната система; лекуване на костни деформации и артрит.

Синият дантелен ахат е подходящ камък за талисман, носещ положителна енергия, или като декоративен аксесоар към бижута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest