sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Невероятните магически сили на лимона

Невероятните магически сили на лимона

Невероятните магически сили на лимона
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Открай време хората се опитват да привлекат съдбата на своя страна и тя да ги дари с богатство и просперитет. Според експертите по фън шуй най-мощното средство е лимоновото дърво.

Ако се замислим, този природен дар се смята за свещен от древни времена. Още тогава за хората то е било символ на изобилието и богатството. Поставяли го в югоизточната част на къщата, защото това е областта за привличане на пари. Смята се, че това плодно дръвче може да помогне и на тези, които нямат работа.

С помощта на растението се стимулира и умствената дейност, повишава се жизнеността и то пази от депресии. Защитата от лоши енергии се смята за едно от магическите свойства на лимона. Ако се постави пък в кухнята, то повишава апетита и спомага за духовното сближаване с роднините.

Всички знаят какви са възможностите на цитрусовия плод в студените сезони, защото всеки е пил чай с лимон при простуда. Лимоновият сок обаче може да се ползва и като магически сок за привличане на пари. Достатъчно е чантата или портмонето да се избършат с тампон, напоен с лимонов сок.

При бизнес срещи се препоръчва в помещението да се сложи лимоново дръвче, за да даде достатъчно енергийна помощ в преговорите.

Лимонът помага при бизнес срещи
Снимка: pixabay.com

Плодът има много магически предназначения. Разрязан на четири и посипан с морска сол, се слага близо до вратата на дома, той ще изсмуче негативната енергия, която може да внесе човек с лоши помисли. Всъщност, така подготвен, лимонът пази от лоши миризми и може да се ползва като ароматизатор, дори да не проработят магическите му сили.

Препоръчва се амулетите да се почистват с лимонов сок за премахване на цялата негативна енергия, която са събрали. Срещу лоша енергия може да се носи и цял лимон, но той не е подходящ за джоба и може да се носи само в чанта. Освен че ще улавя и задържа негативната енергия, ще излъчва и приятен аромат.

За да проработят магическите свойства на растението, за него трябва да се полагат грижи, а плодът със сигурност ще възвърне жизнените сили на тялото. Затова е добре да се отглежда лимон у дома, той със сигурност ще бъде от полза както на вярващите в магическите му сили, така и на скептиците, разчитащи само на полезните му природни дадености.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest