sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Лоша поличба ли е да убиеш змия в къщата?

Лоша поличба ли е да убиеш змия в къщата?

Лоша поличба ли е да убиеш змия в къщата?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Още от началото на света влечугите пораждат негативни асоциации и враждебност у хората. Те обикновено се свързват с мрачните сили и подземното царство, затова предизвикат страх около себе си.

Змията е класически символ, обвързван с омраза, страх и греховност. Още от самата си изначална поява в царството на живота тя предизвиква раздор и разделение. Коварната змия е тази, която разединява Адам и Ева, и още тогава подсказва за своя хладнокръвен нрав.

Днес образът на змията не е по-различен. Животното отново предизвика страх и смущение, а срещата с него се свързва с редица поличби и народни вярвания.

Ето какво означава срещата със змията в дома и какво означава, ако посегнете на нейния живот:

Съществуват разнородни тълкувания за появата на змия, както и за нейното убиване.

- Появата на змията в строяща се къща е позитивен знак. Това гласи, че стопанинът на къщата ще бъде изключително успешен и ще се радва на благополучие;

- Появата на змия по пътя често означава, че ще се наслаждавате на вашето посещение и ще имате ползотворен ден;

- Ако видите обаче змия, пропълзяваща на прага на дома, то това е лоша поличба. Най-лошото предсказание е смърт за стопанина на имота, а най-щадящото е знак, че трябва да се прояви предпазливост, защото се зове опасност.

Убийството на змията се тълкува различно според различните народи.

Да убиеш змия
Снимка: GerhardG/Pixabay.com

В Русия на змиите се приписват магични героични качества, затова се счита, че нейното убийство ще предизвика появата на неприятности.

В Полша, Украйна и Литва змиите се считат като защитници на членовете от семейството. Затова се смята, че с убийството на всяка змия се заплашва и животът на този, когото тя защитава.

Друго тълкуване на змия вкъщи е, че влечугото всъщност представлява свещено животно и неговата смърт предвещава появата на бъдещи неуспехи и неприятности.

По-страшни поличби дори вещаят за осакатяване или заболяване на този, който е посегнал на неговия живот. Според други вярвания змията носи зло, което трябва да бъде унищожено, затова нейното убийство се приема като избавяне от тъмните сили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest