Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво значи, ако те сърби върхът на носа

Какво значи, ако те сърби върхът на носа

Какво значи, ако те сърби върхът на носа

Суеверията обвързват определени случки или образи с дадено предсказание. Макар не всеки човек да е суверен, съществуват няколко вярвания, които несъмнено пораждат дадени въпроси или очаквания.

Например ако те сърби ръката или при сърбеж на окото.

Всеки е чувал, че сърбенето на носа също може да носи определени значения. Ето какво значи, ако те сърби носът:

Най-честото тълкуване на сърбящия нос е, че той означава бъдещ скандал. Хубавото е, че се смята, че съществува и ритуал за нарушаване на това суеверие. Това, което трябва да направите при сърбящ нос, е да потупате върха му. По този начин разваляте неприятното предсказание.

Ако ви сърби само върхът на носа, то това отново е индикатор за бъдещи неприятности, които могат да бъдат от различен характер. Върхът на носа обаче със сигурност се тълкува като гарантирана бъдеща трудност, с която предстои да се сблъскате.

Някои тълкувания са доста по-подробни, като изследват дори посоката, в която ви сърби носът. Например ако ви сърби от вътрешната страна, то това може да има противоречиви значения. Най-разпространеното от тях е предстоящ скандал, конфликт, проблеми или нещастие.

От друга страна, съществуват вярвания, че всъщност това значи скорошно получаване на добри новини. Ако ви засърби от външната част на носа, то според англо-саксонски тълкувания, това най-вероятно означава, че в най-скоро време ще срещнете нов интимен партньор или в близките часове ще се целунете с някого.

Нов партньор

Това суеверие може да бъде развалено. Счита се, че ако не желаете да се изпълни, можете да целунете ръката си и то няма да се сбъдне. Макар това тълкуване да не е познато сред нашата общност, то развалянето на суеверието е ритуал, който все пак може да спазвате с цел избягване на нежелани събития.

Тук вярванията сочат, че сърбежът по външната част на носа означава бъдещ конфликт с някого, докато вътрешната част е индикатор за предстоящи хубави събития.

Ритуалът за превенция на предсказанието е пляскане по лицето, но според някои тълкувания, страните и съответно значенията са обърнати, затова всяко предсказание може да се разчита различно.

Вижте какво още значи, ако те сърби нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest