sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Диета за зодия Козирог

Диета за зодия Козирог

Диета за зодия Козирог
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Всеки зодиакален знак се отличава със своя специфика и това важи и за храненето. Ежедневното здравословно меню на Козирога е типично за него и е добре този факт да се има предвид при изготвяне на менюто на хората, принадлежащи към знака.

Зодия Козирог е характерна с това, че нейните представители често прекаляват с нещата, които използват и затова често всичко им е в повече. Те работят много и това става причина да пропуснат някое хранене. За компенсация се нахвърлят на храната при следващото сядане на трапезата. Силните подправки и пикантните храни често им създават проблеми, защото хранителните разстройства са им добре познати. Имат обичай да гонят мрачното настроение с алкохол и това не е здравословно за тях, макар че лесно се справят с неговото коварно действие. Протеините и калцият са им много нужни, за да запазят кожата, костите и зъбите си здрави.

Клетъчната сол за този знак е калциевият фосфат. Той е в основата на формирането на костите и цялата скелетна система. Освен че участва в изграждането на костите, зъбите, тъканите, този елемент има роля в процесите на кръвообращение и кръвосъсирване, на храносмилане и усвояване на храната, както и на възстановителните процеси след боледуване. Дефицитът на калциев фосфат води до рахит, гръбначни изкривявания, болки в ставите и развалени зъби.

Лимоните са полезни за Козирога

Продуктите, съдържащи калций и калциев фосфат, са портокалите, лимоните, смокините, целината, бялото и къдравото зеле, глухарчето, спанакът, царевицата, броколите, грахът, картофите, орехите, бадемите, овесът, пшеницата, кафявият ориз. Те са подходящи храни за зодия Козирог.

В ежедневното меню на този знак е добре да има пресни плодове и зеленчуци, риба, яйца, мляко и сирене.

Обичайно е Козирогът да яде едно и също всеки ден, защото знакът е много постоянен в нещата, които харесва. Разнообразието обаче е препоръчително и за тях.

Пристрастеността към шоколада и рафинираната захар при представители на знака се отразява доста зле, защото те често са със суха и проблемна кожа, а рафинираните сладки изкушения са лош вариант за кожата им. Добре е да пият много вода, за да хидратират кожата си и да я поддържат свежа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest