sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Диета за зодия Водолей

Диета за зодия Водолей

Диета за зодия Водолей

Здравните съвети, които спазваме, и изборът на хранителен режим зависят от много фактори. Един от тях може да бъде зодиакалният знак, към който принадлежим. Ето какво е характерно за зодия Водолей.

Представителите на Водолея се нуждаят от здравословно хранене, за да поддържат тонуса си и да запазят теглото си в нормални граници. Това невинаги е лесно за тях, защото са склонни да се занимават с много проекти наведнъж и заетостта им пречи да обърнат внимание на балансираното меню. Освен това обичат бисквитите, солетите и всички дребни изкушения и понякога ядат почти непрекъснато.

Клетъчната сол за този знак е натриевият хлорид или готварската сол, както я наричаме. Това изобщо не значи, че трябва щедро да слагат сол в храната си. Липсата на сол обаче ще доведе Водолея до бърза дехидратация. От хлоридните йони на елемента организмът произвежда солна киселина, която е нужна на стомаха.

Нужния им натриев хлорид Водолеите трябва да усвояват по естествен път, чрез храната. Подходящи са океанската риба, омарите, мидите, рибата тон, стридите, спанакът, репичките, зелето, зелената салата, царевицата, тиквата, лещата, бадемите, орехите, прасковите и цитрусите.

Зодия Водолей трябва да се въздържа от храни, които подпомагат повишаването на теглото. Правилното хранене за този знак от зодиака са храните с високо съдържание на протеин, пресните плодове и зеленчуци, пълнозърнестите продукти. Добре е да се избягват храните с много витамин С, защото водят до разширяване на вените по краката.

Храни за Водолей

Изборът на хранителни продукти за зодия Водолей се разширява от телешкото месо, цвеклото и броколите, морковите, чушките и доматите. Полезни за тях са също ягодите, ананасът, нарът, смокините, кафявият ориз, елдата, киселото мляко, а могат да хапват и кълнове.

Чист въздух и физическа активност са задължителни понятия за този знак. Бързото ходене, подпухналите крака, побелялата коса са често срещани при тях и затова правилната диета е важна част от стремежа да се опазят по-дълго млади и жизнени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest