sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Диета за зодия Риби

Диета за зодия Риби

Диета за зодия Риби

Не е тайна, че храната се отразява по различен начин на хората. Съществува и тест за хранителен толеранс към различните видове хранителни продукти. Кое създава различното възприемане на храната при отделните индивиди? Освен индивидуалните особености на личността това може да бъде и зодията, към която човек принадлежи.

Какво е характерно за зодия Риби?

Диета за водната зодия Риби

Представителите на зодия Риби са поклонници на бляскавия и охолен живот и като такива са склонни към прекаляване както с храната, така и с алкохола. Създаването на чувство за умереност, спазването на балансирана диета може да даде на Рибите нужните условия, за да изглеждат млади и жизнени.

Клетъчната сол за зодия Риби е железния фосфат. Той осъществява ролята на транспортьор на кислорода към мускулите за тонизирането им, а също и поддръжка на обема на червените кръвни клетки. Благодарение на този елемент раните заздравяват бързо, силите се възстановяват, работоспособността и концентрацията се възвръщат.

С помощта на желязото се произвежда хемоглобина в кръвта. Липсата на желязо води до болестта анемия, ниско кръвно налягане, проблеми с жлезите и сърдечни оплаквания. Рибите имат нужда от повече протеини.

Затова храните, подходящи за Риби, са тези, които са богати на протеин, желязо, витамини. Това са черният дроб, крехкото телешко месо, агнешкото, яйцата, стридите, пълнозърнестите храни, ечемикът, бобовите, цвеклото, спанакът, марулите, стафидите, лукът, фурмите, сушените сини сливи, кайсии, пресните ябълки, лимони, портокали и мандарини.

Диета за Риби

Представителите на зодия Риби могат да установят, че организмът им функционира най-добре при диета, богата на протеини, но с малко мазнини. Затова печеното бяло пилешко месо и рибата са добър избор за трапезата на Рибите. Бялото сирене, киселото мляко и ядките също е добре да бъдат част от менюто им. Солта не е полезна за тази зодия, трябва да се ограничи или премахне напълно.

Алкохолът влияе зле на този зодиакален знак, а още повече хората от знака на Рибите са податливи на въздействието му. Добре е да го избягват. Кафето пък ги прави хиперактивни и е добре да го ограничат.

Хората от тази зодия не бива никога да прибягват до самолечение, дори с лекарства, предлагани без рецепта. Това е пагубно за тяхното тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest