Магически ритуали с мед

Магически ритуали с мед
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Във всички култури по света медът е суперхрана и основно лечебно средство заради невероятното му съдържание на полезни вещества. Медът е деликатно сладък и лепкав подарък от пчелина, свойствата на който се са забелязани от хората и използвани не само за храна и лек, но и като средство за магически ритуали.

Известно е, че балсамирането е една от древните практики с участието на меда. Смес от мед и мляко се смята за предложение, достойно за божествата. Не е случайно, че богинята Афродита е свързвана със сладостното изкушение.

Описанието на този продукт в хиндуистките текстове като един от петте свещени еликсира на безсмъртието, е насочил вниманието на хората към магически практики с мед, където пчелният продукт е основен протагонист. И това е напълно обяснимо, този продукт никога не се разваля, той има свойството да бъде на практика вечен.

Мед и мляко

Поради свойството си да слепва предметите, обикновено мед се използва в магически ритуали за свързване на двама човека. Може да се използва като средство за подобряване на връзката в една двойка, не само романтична, но и приятелска, В ритуала се използват макарони, които се намазват с мед там, където се допират и после се завързват с въже. Тъй като медът не се втвърдява, тези части винаги могат да бъдат разделени.

С мед може да бъдат приготвени така наречените подсладителни буркани. Прави се бурканче, наречено за всеки човек, чийто живот да бъде подсладен. Освен за сладост такова бурканче може да бъде направено за просперитет и плодородие.

При смесване на мед и мляко може да се създаде свещено пространство на открито за релакс и изчистване от лоши енергийни влияния. Може да се използва и при приготвяне на вана.

Намазаната с мед свещ, използвана за някой ритуал, се превръща в магическа, а също и всеки ритуал за свързване на две неща в силен съюз.

На меда се приписват и други чудодейни качества. При избухване на свада в дома се прави магически ритуал, при който се вари чай и в него се слага лъжичка мед, а после всички в дома пият от него. Сладостта му ще успокои страстите.

Медът носи енергията на слънцето и затова бурканчето с мед трябва да се остави на слънце, като се каже молитва за лечение, щастие, добиване на сили. След това бурканчето се скрива на тайно място за 3 дни. След като престои, от него се взима по една лъжичка на гладно. Този магически мед, зареден със силата на молитвата, лекува, повишава тонуса и зарежда с чиста енергия.

Магии с мед

Най-чистият продукт от пчелите може да премахне лоши енергийни влияния, които наричаме просто магия, както и да създаде положителни, смятани също за магически. Дали вярваме, или не - употребата на меда може да донесе само ползи за тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest