Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво значи, ако те сърби лявата ръка

Какво значи, ако те сърби лявата ръка

Какво значи, ако те сърби лявата ръка

Как да се отнасяме към факта, че ни сърби някъде по тялото? Повечето хора ще отговорят, че това е естествено състояние и не заслужава специално внимание. Не са малко обаче суеверните, които смятат, че такива явления не трябва да се пренебрегват, защото са знак от съдбата.

Подобна нагласа е стара като света. В древни времена хората са опитвали да си обясняват процесите, протичащи в тялото и тяхната наивна опитност се е предавала от поколение на поколение.

Какво е достигнало до нас от поверията, засягащи сърбежа в лявата ръка?

Ако някой го сърби лявата длан, това е знак, че ще получи пари. За хората, които играят игри за пари, този знак е много добър. Той вещае печалба и късмет в играта.

Може обаче ръката да сърби в основата на палеца. Тогава можем да се надяваме на печалба, но малко по-късно, тя предстои в близкото бъдеще. Има и още едно поверие - за да се приближи този момент, трябва да се целуне пръста при почесването. За увеличаване на късмета и печалбата се препоръчва да се вземе в ръка портмоне или касичка в лявата ръка.

Ако сърби лявата ръка

Какво да очакваме, ако ни сърби лявата ръка откъм гърба? Това вещае някакво откритие, което ще направим. За това поверие има обяснение. Менделеев имал навика да почесва гърба на лявата си ръка. Може би това е бил неговия начин да намали стреса, но това е останало като поверие.

Ако дете често чеше лявата си ръка, то най-вероятно има дедуктивно мислене, както и логическо. Добре е да бъде насочено към юридическата сфера.

Навикът да се почесва лявата ръка е доказателство за скрити таланти. Трябва да се потърсят и открият най-добре още в детството.

Любопитно поверие е, че ако в голяма група хора двама души едновременно почешат лявата си ръка, те се сприятелят завинаги. Но също така се вярва, че най-често крадците и измамниците ги сърби лявата ръка.

Ако някой от младоженците на сватба усети, че го сърби лявата ръка, това е на добро, новото семейство ще се радва на богат живот. Има обаче и друго разбиране и то гласи, че единият от новата брачна двойка ще предаде другия.

Дали да се вярва на такива поверия, е въпрос на личен избор. Не бива обаче прекалено да се зацикля на такива виждания, това създава напрежение в естествени ситуации като тази със сърбежа на лявата ръка.

Виж още какво значи, ако те сърби ръката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest