Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на тялото»Какво значи, ако те сърби дясното око?

Какво значи, ако те сърби дясното око?

Какво значи, ако те сърби дясното око?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Окултизмът във всички култури отдава голямо значение на човешките очи. Те са определени като прозореца на душата. Съществува и медицинска ирисова диагностика, която по състоянието на очите определя здравословния статус на човека.

В по-далечно минало суеверията, свързани с очите, са били учудващо много, вярата в тях е била силна и затова и практиките срещу зли сили са били широко използвани.

Какво значи да те сърби дясното око?

Това е нещо, което се случва на всеки, но за някои хора е знамение с особено значение.

Знамението се появява още в древна Гърция и дори философът Аристотел му обръща подобаващо внимание. Ученият мъж се опитал да свърже някои навици на хората с техни черти от характера и така стигнал до любопитни изводи.

Според него мъжете, които често разтъркват дясното си око, защото ги сърби, са много грижовни в семейството си. Обяснението е разбираемо, дясната част на човешкото тяло отговаря за положителните събития и се свързва с добрите черти на характера.

За дамите обаче древните жители на Елада мислели друго. Ако жена чеше дясното си око, тя е клюкарка и ленива. Така че в древни времена в Гърция вярвали, че по сърбежа на дясното им око ще ги познаете.

Славяните също били забелязали връзката на дясната страна от тялото с мъжкото начало и затова сърбежът на дясното око се е приемал за добро знамение от силния пол.

Хората са си направили труда през вековете да създадат и своеобразна класация за дните от седмицата, в които е добра или лоша поличба да те сърби дясното око.

Понеделник

Щастлив знак е да те сърби дясното око в първия ден от седмицата. Предстоят щастливи срещи и радостни събития. Денят ще бъде успешен.

Вторник

Ако дясното око е неспокойно във вторник, предстоят конфликти. Печални новини или други тъжни събития може да достигнат до този, който чеше дясното си око.

Сряда

Сърбежът в дясното око е знак за неприятности, ако престои пътуване. Не бива да се отлага обаче, защото ще доведе до важна, съдбовна среща.

Четвъртък

Какво значи, ако те сърби дясното око?

Този, който си чеше окото на този ден от седмицата, може да очаква само положителни емоции. Може също така да си позволи почивка, тя е заслужена.

Петък

Това е щастлив ден за всеки, който получи сърбеж в дясното око. Предзнаменованието е за връщане на изгубено имущество. Няма нищо по-приятно от намирането на закътана и забравена пачка с пари.

Събота

Такъв знак в съботния ден говори за очакване на любовни афери. Самотниците ще срещнат скоро сродната си душа, а женените ще навлязат в нов етап на романтичните преживявания.

Неделя

Добър знак е да ви сърби окото в неделя. Това е знак за ново запознанство, което ще има съдбовен смисъл. Откритостта към другите ще улесни съдбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest