sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Как да се направим амулет?

Как да се направим амулет?

Как да си направим амулет
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Във вълшебните приказки героите побеждават злото с магически предмети. Килимчето, вълшебните ботуши или пелерината, а понякога амулетът избавя героя от бедите. Той ги закриля и им помага, давайки надежда и вяра в добрия край.

По подобие на чудните приказки не е трудно да се направи магически предмет и самостоятелно, в който да се вложат надеждите за късмет и вярата в победата на доброто.

Нужен ли ни е амулет?

Този предмет с магическо значение е метафората на скритите заложби, които чакат да намерят своето проявление в реалността. Имаме нужда от вяра и емоционално настройване, за да ги възприемем.

Как се прави амулет?

Направата на амулета е най-добре да се избере малък камък, кристал или нещо друго, което се носи с лекота, освен това всички природни образувания от кристали се смята, че имат магически свойства. Трябва да резонира със стремежите на бъдещия собственик към качество, което трудно постига.

Кристали амулети

Превръщането на един предмет в амулет за успех е най-трудната, но ключова задача. Отнема поне месец и се налага постоянство, за да има сила самият амулет. Зареждането с енергия става, следвайки прости стъпки.

Най-напред трябва да се помисли върху емоцията, която се търси и да си спомним кога тя е била най-силна. Необходимо е да се задържи споменът и в това време вашият персонален амулет да се държи в ръка, за да се зареди с тази емоционална сила.

Може емоциите да се запишат и да се повтарят като мантра, докато предметът се държи в ръка, за да се зареди с нужната енергия.

По времето, когато се зарежда с енергия е добре да не се пипа амулетът по други поводи, а само за да се зарежда.

Когато предметът вече е готов, може да се използва ежедневно. Носейки го на врата или на ръката си, той изравнява вибрациите си с нашите собствени. Единната енергия пък материализира реалността около нас.

Личен амулет

Личният амулет не бива да се преотстъпва или подарява на друг човек. Той носи личната ни енергия и при досег с чужда ще загуби силата си, или дори може да има негативно влияние.

Има най-различни амулети и талисмани, но според езотериците най-популярни са четирилистна детелина и окото на Назар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest