sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Фън-Шуй»Фън шуй елемент Метал

Фън шуй елемент Метал

оргонитът е камък на елемента Метал
Снимка: Orgonangel /pixabay.com
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Препоръчано за теб:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Китайската система на петте елемента, съставляващи Вселената - Дърво, Вода, Земя, Метал, Огън, трябва да се разглежда като циклична система на растежа и смъртта. Тя е много по-динамична от гръцката система, приета от западния свят. Цикличната природа на източната теория за петте елемента има две корелации - съзидание и деструкция и всеки от тях има ин и ян проявление.

Да намерим мястото на своя елемент в тази система, да го осмислим и да действаме според зависимостите, които движат системата - това означава да открием отговора на въпроса за постигането на щастието.

Във филма Петият елемент се утвърждава разбирането, че успехът се състои в това да се намери баланса между елементите. В източната система съществува един елемент в повече, за разлика от западната. Този пети елемент е Метал.

Петият елемент без съмнение предизвиква особено любопитство у хората със западно мислене. Да видим кои са подвластни на този отсъстващ при нас елемент и какво е характерно за тях.

Според Фън Шуй всички, чиято година раждане завършва на 0 или 1 са подвластни на елемента Метал.

Обща характеристика на елемент Метал

Металът е много силен елемент, зареден с мощ и символизира енергията на живота, интелекта, небесните сили, както и успехите в бизнеса.

Принадлежащите към елемента Метал имат способността да стимулират интелектуалните си способности и успяват да се съсредоточат в собствените си мисли. Те притежават сила на личността, независимост, имат добра концентрация, но често са несигурни и им липсва самоувереност. Нуждаят се от топлота във взаимоотношенията. Разликите в темперамента се дължат на принадлежността им към ин или ян аспекта.

Някои от тези личности са силно меланхолични, отдават се на печал и търсят тихо място, където да намерят пристан от материалните проблеми. Те са големи мечтатели, но са изключително бавни, нищо не е в състояние да им даде импулс за бързо действие. Могат да постигнат успех, ако се научат да бъдат експедитивни..

меланхолия при фън шуй елемент Метал

Физически дадености

Хората, принадлежащи към елемент Метал имат крехко телосложение. Гръдният им кош е тесен, а крайниците са дълги. Лицето им най-често е овално. Любимото им време е есента заради нейната нега, която пасва на характера им.

Емоционални особености

Склонността към меланхолия и печал е най-отличителната им особеност. Имат нужда от собствено тихо пристанище, където да се скрият от злободневните неволи, както и от душевните терзания.

Особености на личността

Най-силно развити при тях са обонянието и осезанието. Всички впечатления се всмукват във вътрешния им свят, те са много впечатлителни, романтични и с богато въображение. Харесват само истинските неща - както в материалния свят, така и в отношенията между хората. Склонността към фатализъм е техен недостатък. Липсва им също гъвкавост и трудно се адаптират към нови ситуации.

Планетата Венера играе голяма роля в емоционалността им, защото символизира толкова различни качества като сладострастието и общителността. Обичат комфорта и покоя, добрите обноски и добрия тон, а също и стремежа към насладата и хубавите неща в живота.

Психологически особености

Това са спокойни и упорити личности, без войнственост в проявите си. Стараят се да избягват проблемите и конфликтите и са склонни в някои ситуации да отстъпят, както и да общуват с хора, които не са им приятни в името на мира.

Ако се научат да използват добрата си интуиция за завързване на полезни познанства, това ще им се отплати във всички аспекти. Нужно е да престанат да се страхуват от отговорности и да взимат инициативата по-често.

Особености на кондицията

Хората, подвластни на елемент Метал имат нужда от спокойствие и защита, както в материален, така и в душевен аспект. Тъй като нямат време да се възстановят, имат доста затруднения в здравословен план, трупат килограми, страдат от алергии, имат проблеми с нервната система като безсъница и депресии.

Борбата със слабостите не е трудна. Нужна е почивка, планиране, енергични приятели, разходки навън. Нуждата от чист въздух е осезателна при тях.

сребро за фън шуй елемент Метал

Здравословен статус

Слабото място на хората в тази група са дебелото черво и белите дробове. Те често страдат от задържане на вода в тялото, потене и обезводняване. Липсата на кислород е особено негативно състояние, както и затворените помещения и стресът. Имат нисък праг на издръжливост. Събитията и хората лесно ги поглъщат, падат духом и губят жизнените си сили, не могат да се концентрират и се страхуват от бъдещето.

Хранителната диета е важна за регулиране на ритъма на живота им. Тя трябва да включва храни като чесъна, зелената салата, репичките, целината, ягодите, за да засилят организма си и да дренират тялото. Смокините са не само плод, но и лекарство за тях. Освен това полезни са им сливите, гроздето, черешите тиквичките, доматите и киселеца. Пресните плодове също ще им се отразят добре, особено ако се консумират всеки ден.

Съвместимост на елемент Метал с други елементи

Положителната комбинация на елемента Метал е с елемента Земя. Отрицателната е между Метал и Огън.

Силните и независими личности, подвластни на елемента Метал се разбират добре с подкрепящите, стабилни и уверени в себе си Земни личности. Несигурността на хората, подвластни на Метала ги кара да търсят пристан при представителите на елемент Земя, които умеят да защитават, пазят и лекуват. И двата елемента ценят много честността.

Отрицателната комбинация е с елемента Огън. Както в природата огънят топи метала, така и в живота притежателите на прекалено много от Огъня в характера си са критични и отричат успехите на околните, а това на подвластните на Метала действа прекалено демобилизиращо. Темпераментът им е съвсем противоположен и те не могат да съчетаят бавните действия на Метала и огнените реакции на хората, подвластни на Огъня.

Интересни закономерности на елемента Метал

Белят цвят, както и сребърния и златистият, а и всички метални нюанси са любим цвят за този елемент.

Техният сезон е есента.

Формите са кръгли, елипса, овал, те не обичат резките промени в живота и резките очертания на нещата.

Благоприятните посоки са тях са запад и северозапад. Западната част на дома е свързана с най-малката дъщеря в семейството. Олицетворява децата, творчеството, щастието и удовлетворението. Цветът на метала се асоциира с всяко изделие от метали.- сребристо, златисто, сиво и бяло, все студени цветове. В дома това бравите, ключалките, електрическата инсталация.

Посока северозапад е свързана с бащата в семейството. Тя носи информация за настойниците, полезните хора, постоянството, символизирано от фигурата на бащата. Това е много важна част от дома, свързана е с ангелите пазители на семейството. Съвременният биоенергиен хармонизатор, който отговаря на елемента Метал, е оргонитът.

Подходящите предмети за дома, свързани с елемент Метал, са монетите, звънчетата, камбанките, чановете, металните скулптури, обковите с метал.

Подходящи метали за ползване и носене - злато, сребро, платина, желязо, мед.

Известните личности, принадлежащи към елемент Метал са Уинона Райдър, Изабел Аджани, Елизабет ІІ, Наоми Кембъл, Селин Дион и други.

Животните от календара, свързани с елемент Метал са маймуната и петела.

Най-силното им качество е ясната мисъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Доста объркан материал - смесица между Фън Шуй и китайска астрология, които са два различни клона на китайската метафизика. Най-важното различие е в определянето на елементите - в китайския календар те са с 60-годишен цикъл, а във Фън Шуй са с 9-годишен цикъл. За авторката Илияна Ангелова това явно няма значение.
1
0