sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Фън-Шуй»Фън шуй елемент Вода

Фън шуй елемент Вода

Фън шуй елемент Вода
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Когато говорим за Фън шуй и методите на организация на тази източна философия, водещата идея е, че в животът има място за всичко и всичко трябва да намери своето място. Така ще се създаде баланса между Ин и Ян, енергията Чи ще се движи свободно, а това ще осигури красотата и хармония вътре в човека и в света около него.

Всеки човек е роден под знака на един от 5-те елемента, основополагащи във Вселената, и личният елемент подпомага всеки да преоткрие себе си и да намери мястото си във всемира.

За хората, чиято рождена година завършва на 2 или 3, важи това, че са подвластни на елемента Вода.

В цикъла на пораждане елементът Металътгенерира Водата. Водата храни елемента Дърво.

В цикъла на унищожение елемент Земя поглъща Водата, а Водата гаси елемента Огън.

Осланяйки се на тези вечни взаимодействия, всеки, който е под знака на елемента Вода може да въдвори хармонията в дома си и на работното си място. Ще знае какви са неговите функции и ще се чувства полезен и оценен. Различията ни правят специални, стига да ги използваме по предназначение.

Обща характеристика на хората с елемент Вода

Елементът Вода се отнася към женското начало - Ин. Това е изключително мощен елемент, който не е подвластен на опитомяване. Става въпрос за стихия, които повлича и помита всичко по пътя. В същото време тя е съзиданието, което дава живот, защото захранва всички живи същества.

Не е случайно, че човешкото тяло се състои основно от вода. Когато е в баланс, този елемент носи богатство и просперитет. Това важи обаче за движещата се вода. Както животът е едно вечно движение, така и движещата се вода символизира обновлението. Застоялата вода обаче е символ и на застоя в живота, тя не носи нищо добро. Да притежават флуидността на водата, определяща както силата ти, така и тихия чар, това значи да си подвластен на елемента Вода. Сила, борбеност, силна интуиция и дипломатичност, все качества на тази група хора.

Физически дадености на хора с елемент Вода

Хората с елемент Вода имат силно тяло, но леко месесто. Обикновено са високи на ръст. Горната и долната част на тялото са пропорционално развити и еднакво тесни. Имат леки кости и тънки крайници. Чертите на лицето им го правят да изглежда ъгловато. Обичат зимата и не се плашат от нейните студове.

Емоционални особености на хора с елемент Вода

Емоции при хората с елемент Вода

Тези създаващи впечатление за сила хора страдат от мъчителни страхове. Изпитват непрекъсната нужда от стабилност както в личния живот, така и в професионалния си път.

Личностни особености на хора с елемент Вода

Това са хора с най-силно силно развит слух в сравнение с всички останали сетива. По темперамент са интровертни личности и могат да се похвалят с жестокия си самоконтрол. Много добре се ориентират в особеностите на човешката същност и са отлични слушатели. Имат обаче склонност към песимизъм и дори показват известни черти на мизантропия. Силно влияние им оказва планетата Меркурий, тя е символ на разсъдъка и скептицизма.

Повечето хора, подвластни на Водата се отличават с любов към труда и учението, обичат да четат книги. Добри са в математиката, логиката и психологията.

Психологически особености на хора с елемент Вода

Когато става въпрос за подвластните на Водата във Фън шуй, това значи, че говорим за силни, волеви, решителни и отговорни индивиди. Те умеят да развиват стратегии, да анализират добре. Могат да следят всяка своя крачка, но трудно започват някое от набелязаните дела и се отдават на фатализъм и нерешителност.

Трябва да се научат да не зациклят над това, което може да се обърка и да не се получи. Това само генерира стрес. Най-добре е да се научат да мислят за всяка крачка, когато дойде ред да я направят. Поради това, че не обичат неизвестното, трудно се оправят, когато се сблъскат с промени. Ако се научат да мислят какво могат да направят с това нововъведение, което се е изпречило на пътя им, вместо да се критикуват, самообвиняват и самосъжаляват, ще постигнат много повече успехи.

Особености на физиологията на хора с елемент Вода

Тъй като качеството жизненост е слабо при тази група, хората от нея се нуждаят от защита и безопасност. Организмът им губи много вода, а обезводняването е направо пагубно за тях. Сблъскват се с недостиг на магнезий, желязо, проблеми с костите, а също и безсъние.

Особености на кондицията на хора с елемент Вода

За да се създаде нужният баланс в тялото, храненето трябва да се превърне в ритуал и то красив ритуал. Той трябва да включва сядане на масата в едно и също време, на красиво подредена трапеза, където се сервира изрядно. Най-добре да се яде в компания и никога на крак. Сънят също трябва да бъде ритуал, като лягането и ставането да са в едно и също време. Работният план за деня, съставен предварително, ще помогне за щаденето на тялото.

Здравословен статус на хора с елемент Вода

Ягодите са полезни при хора с елемент Вода

Слабото място на хората, подвластни на водата са бъбреците и това като че ли не изненада, защото този вътрешен орган е свързан тясно с водата. Организмът на водните хора трудно се чисти от токсините, особено когато е бил претоварен или в силен стрес.

Храната може да има силна подкрепяща роля. Подходящите храни, които е добре да са на трапезата на тези хора редовно, са целината, ягодите, лукът, лимоните, доматите, крушите, червеното зеле. Кафето и чаят е добре да се избягват. Тези хора е най-добре да се хранят по 4 пъти на ден.

Съвместимост на елемента Вода с другите елементи

Положителна комбинация Водата създава с елемента Метал. Металните хора имат много силна личностна сила, която добре импонира на елемента Вода. Те са независими, концентрират се добре и увличат и представителите на Водата със себе си. Липсата на бързина и припряност успява да обуздае поне в някаква степен стихийните елементи на Водата и да я укроти за малко.

Унищожителната комбинация е между елемента Вода и елемента Земя. Стихийното начало у Водата не намира своя подкрепа в стабилната и подкрепяща Земя. Търпението, волята и устойчивостта на Земята не намират отклик, нито разбиране у неподдаващата се на опитомяване водна стихия. Стихията Вода не обича застоя, докато Земята се крепи на установени и изпитани здрави устои.

Някои интересни особености на елемента Вода

Цветът, който отличава елемент Вода, е черния и тъмносиният.

Любимата посока е север.

Северната част на дома е свързана със средния син в семейството. Показва мисълта, духовния път, кариерата, парите, паметта, речта и комуникацията.

Символизирането на елемента вода е чрез шадравани, фонтани, аквариуми, огледала и стъклата в дома.

Формите, които съответстват на елемент вода, са плавните, извитите, вълнистите, обтекаемите и гладките. Това е така, защото водата има свойството да приема всякаква форма, в която се налее.

Всеки, който е открил себе си в елемента Вода, ще се озове в компанията на велики личности като Едит Пиаф и Кристина Ричи, които също принадлежат на групата на хората, подвластни на елемента Вода.

Добре е в един дом да присъстват предмети, символизиращи всички 5 елемента, за да има хармония в него, но абсолютно недопустимо е човек да принадлежи към елемента Вода и да няма неговите символи около себе си навсякъде, където тече голяма част от времето му. Това е нужно за личния му баланс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Доста объркан материал - смесица между Фън Шуй и китайска астрология, които са два различни клона на китайската метафизика. Най-важното различие е в определянето на елементите - в китайския календар те са с 60-годишен цикъл, а във Фън Шуй са с 9-годишен цикъл. За авторката Илияна Ангелова това явно няма значение.
0
0