Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на Природата»Защо във всеки дом трябва да има кротон?

Защо във всеки дом трябва да има кротон?

Кротон
Снимка: GAIMARD/ pixabay.com

Желанието на хората да намерят таен и специален смисъл в заобикалящата ги среда, за да подобрят качеството на живота си, съществува от древни времена. Така се появяват талисманите, за които се вярва, че могат да влияят на енергийно ниво, като насочват енергията в желаната посока - лошата бива отдалечена, а положителната бива привлечена.

В числото на всички дадености, които служат за целта, са и растенията. Те се разделят на благоприятни за дома цветя и такива, които трябва да се избягват в близост до дома и в него.

Интересно е разбирането на кротона в този му аспект и мястото му при хората. Това растение се отнася към полезните на закрито, които имат способност да създадат енергийна защита и да окажат помощ на собственика си.

Цветето има многостранен ефект. То е талисман за целия дом и хората, които го обитават. Това е цвете, което ще подпомогне усилията на човека по пътя към самодисциплина и привеждане в реда на ежедневието.

Кротонът вкъщи подпомага творчески настроените личности, развиващи таланта си, подпомага ораторското майсторство и възможностите за постигане на плодотворен диалог.

Тъй като цветето е истински миротворец сред растенията, саксията с него е добра придобивка за офиса, залата за заседания и всички места, където се дебатира и се взимат решения.

Добре е хората, които са по-конфликтни натури, да отглеждат растението и да се грижат за него. То ще омиротвори нервната им природа.

Защо във всеки дом трябва да има кротон?
Снимка: Free-Photos / pixabay.com

Други качества, които му са придават, са на защитник срещу лоши енергийни влияния под формата на злонамерена мисъл, която кротонът може да изчисти, хармонизирайки атмосферата.

На съмняващите се дава увереност в себе си и способността да постигнат успехи, премахва мисловната стагнация и творческата безпътица, развива добрите енергии, като разширява съзнанието на хората, сред които вирее, дава им импулс да променят мирогледа си и да се развиват в положителна посока.

Кротонът в саксия е подходящ и за всички, които поемат необмислени рискове, като блокира проблемни енергийни потоци. Зарежда с трезвост и предпазливост при взимане на важни решения.

На сцена, където ораторът говори, е хубаво да се постави кротон, цветето неусетно ще моделира изказа му, ще направи речта по-ярка и по-богата.

Къщата, заобиколена от здрави и красиви кротони, има най-благоприятна перспектива. Вещае умножаване на богатството и щастието в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest