Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Как да изберем подходящ амулет?

Как да изберем подходящ амулет?

селенитът е подходящ амулет
Снимка: pixabay.com
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От дълбока древност хората започват да използват амулети за защита от неблагополучия и нещастия. В древен Египет носенето на амулет става редовна практика, придружена от силната вяра, че избраният предмет притежава магически сили и пази своя собственик от вредни влияния.

Нуждата от закрила днес не е изчезнала и хората продължават да вярват в съществуването на висша сила, която ги закриля. Нейното материално изражение е амулетът, чийто вид се е променил и значително разширил като възможности, но предназначението му се е запазило напълно.

Амулетът и днес е строго индивидуален и носи определен смисъл само за този, който го притежава. Най-често амулетът се носи като бижу - колие, пръстен, гривна, обеца.

Какъв амулет да си изберем и как да го носим?

Амулет се избира според предназначението му. Ако той ще бъде за защита и укрепване на здравето на своя собственик, най-добре да бъде от естествени материали. Червеният цвят ще бъде подходящ избор, защото точно червеното символизира здраве.

За да опазим вътрешната си хармония и семейното щастие, най-подходящ е светлосиният цвят, какъвто имат естествените камъни. Тюркоазът е добра идея за амулет, който пази душевното ни равновесие и ни носи спокойствие и увереност.

как да изберем подходящ амулет

Обикновено хората търсят амулети за защита от зли сили и чужди негативни мисли. Подходящ е камък аметист, лилавият му цвят символизира духовността и подпомага действието на камъка да бъде по-силно изразено.

За закрила обикновено се препоръчват кръгли украшения. Кръгът е символ на безкрайността и на нерушимата връзка между началото и края и има голяма сила.

Хората, които лесно губят самообладание в трудни моменти, е добре да изберат за амулет тигровото око, а за запазване на професионалните успехи е подходящ амулет в кафяво.

Това са само най-общи насоки при избора на този толкова личен и съкровен предмет. Основното условие, което трябва да се изпълни е, личният амулет да бъде според предпочитанията на своя притежател и той да вложи в него положителната си енергия. Още по-силен ефект ще има лично изработеният амулет.

Човешката мисъл притежава могъща сила и има способността да променя хода на събитията, ако бъде правилно насочена. Позитивното мислене ще позволи силата на добрата енергия, съдържаща се в амулета да работи за неговия собственик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest