Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Знаци, че ще ви сполети лош късмет

Знаци, че ще ви сполети лош късмет

Знаци, че ще ви сполети лош късмет

Петък 13-ти е свързан с какви ли не суеверия и мрачни тълкувания, а 13 се смята за нещастно число.

Ето още някои суеверия, които предричат, че ако се натъкнете на тях, няма да ви провърви. Тези знаци на съдбата предсказват лош късмет.

Не стойте на ъгъл на масата

За щастие повечето маси са кръгли, което означава, че не трябва да се притесняваме кой къде стои. Има поверие, че който стои на ъгъл, няма да се ожени - рационално това може да се обясни с факта, че едно време на това място поставяли само по-незнатните гости, защото само по себе си то е доста неудобно.

Разсипвате сол

Разсипаната сол е лош знак

Ако разсипете сол, хвърлете щипка зад лявото си рамо, за да предотвратите лошия късмет. В минали времена солта е била скъпоценна стока, така че разсипването й е трябвало да струва доста скъпо. Използвана е за почистване и консервиране на продукти и се е възприемала като притежаваща почти магични сили. Не сме сигурни защо хвърлянето на щипка сол през рамото ви спаси от лошия ви късмет. Просто се уверете, че някои не стои зад вас.

Не свиркайте на закрито

Казват, че хората, които свирят на закрито, свирят за дявола или свирят за буря. Така че, ако усетите подобно желание в себе си, спрете се и бъдете бдителни през този ден.

Не отваряйте чадъра си на закрито

Не е трудно да се види, че отварянето на голям, здрав метал отвътре може да накара някого в очите или да чукне скъпата ваза на мама. Защо да поемаме риска? Плюс това винаги е най-добре да избягвате това неудобно - как да вляза през вратата?

Не си режете ноктите след залез

Знаци, че ще ви сполети лош късмет

Има поверие, че ако го направите, бихте могли да съкратите живота си. Предполагаме, че това се е появило преди електрическото осветление да направи възможно да се режат ноктите почти по всяко време - просто не публично. Преди много години едно подобно действие е можело да се окаже фатално, защото хората не са знаели много за запазването на нещата чисти и стерилни.

Не разбивайте огледало

Огледалата са свързани с всякакви суеверия и митични тълкувания. Едва преди около 200 години модерното огледало е изобретено от немския химик на име Юстис фон Либиг. По това време огледалата са били достъпни само за много богатите. Всички знаем, че това вещае седем години нещастна и несподелена любов. Независимо дали има рационално обяснение или не, ако ви се случи - бъдете бдителни и внимателни, но в никакъв случай не изпадайте в паника.

А за да привлечете късмета, избирайте си всеки ден по едно късметче и следвайте нашите съвети за късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest