Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»Меркурий е в Риби – слушайте вътрешния си глас!

Меркурий е в Риби – слушайте вътрешния си глас!

Меркурий е в Риби – слушайте вътрешния си глас!

От 4 февруари Меркурий влиза в знака на Риби. С това започва период, в който всеки от нас трябва да разчита повече от когато и да е на интуицията и въображението си. Ако сте по-разсеяни от обикновено, не се притеснявайте, виновна е подредбата на планетите. Интересно е, че този период настъпва, след като Меркурий беше във Водолей – бурно и превъзбудено време.

Последният знак от зодиака – Риби, крие много изненади. Недоловимото и силата на подсъзнанието имат размерите на океан, който е готов да ни залее, ако не му се отдадем доброволно.

Важният въпрос в случая е как можем да изплуваме след това?

Обикновено водните знаци като Риби, Скорпион и Рак са свързани с изключително висока сетивност, но и с неосъзнати страхове.

Това е период, в който трябва да подредите съзнанието си въпреки кашата от мисли в главата ни. Необходимо е да разгадаем какво се опитва да ни подскаже подсъзнанието. А това, от своя страна, ще ни даде възможност да си отговорим на фундаментални въпроси като „кой съм аз”, „как разсъждавам”, „как общувам”.

За да успеете да се справите с хаоса в главата си, трябва да се опитате да намерите мястото на Нептун, който управлява знак Риби. Например, може да се отдадете на медитация. Други хора обаче ще предпочетат емпатията. Фокусирайте се върху околните и разберете какво наистина искат те. Дайте им повече разбиране и подкрепа, но не пропускайте възможността да разкриете и по-голяма част от себе си.

Периодът на Меркурий в Риби е благоприятен за онези, които се изразяват творчески, чрез писане.

Венера все още е в Риби, което означава, че любовта и романтиката витаят във въздуха.

До ретроградния период на Меркурий, който настъпва на 17 февруари до 10 март, планетата ще ни кара да витаем. Рибите се вълнуват от по-абстрактни неща, затова внимавайте още от началото на периода с цифрите и буквите.

Относно ретроградния Меркурий, не забравяйте, че през този период трябва да оставите настрана важните документи, ремонтите и новите покупки. През този период много от представителите на зодиака ще се върнат към нещо несвършено докрай. Слушайте себе си и интуицията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest