sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Котките на самотниците изпадат в депресия

Котките на самотниците изпадат в депресия

Нина НордНина Норд
Джедай
760565
Котките на самотниците изпадат в депресия
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Котката или кучето, както и всеки друг вид домашен любимец не могат да излекуват хората от самотата, твърди група канадски учени.

Домашните любимци на самотните хора се чувстват също толкова самотни, колкото и стопаните им. Освен това те лесно изпадат в депресивни състояния.

Но въпреки това да имаш домашен любимец е много полезно за здравето, смятат специалистите. Няколко минути галене на котка дневно нормализират кръвното налягане и пулса.

Котките помагат също така на хората, които страдат от психични заболявания, сърдечни разстройства, а също така от увреждания на мозъка, предизвикани от механични травми или от кръвоизливи.

Женските котки по-добре лекуват заболяванията на нервната система и вътрешните органи, а мъжките са прекрасни "доктори", когато става въпрос за болести на ставите и костите.

Все още не е ясно дали дългокосместите или късокосместите котки са по-полезни за здравето на хората. Според някои всяка порода котки се "специализира" върху определени болести.

Котките на самотниците изпадат в депресия

Дългокосместите котки имат големи възможности в областта на невропатологията и могат да ви излекуват от депресия, безсъние и раздразнителност.

Котките, които имат среднодълъг косъм, са полезни за хора със съдречно-съдови заболявания, а късокосместите, както и напълно лишените от косми лекуват болести на стомаха, и бъбреците.

Сиамските котки предпазват и лекуват от простудни заболявания, тъй като има необяснимата засега от учените способност да убива микробите, които се натрупват в дома.

Звуците, които котката издава при мъркането си, влияят успокояващо върху психиката на човека, а освен това укрепват значително имунитета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest