Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Могат ли кучетата да предсказват бъдещето?

Могат ли кучетата да предсказват бъдещето?

куче и предсказване на бъдещето

Кучетата са изключително интелигентни и чувствителни същества. Определението, че са най-добрият приятел на човека, има наистина много измерения. Те са отлична компания; най-добрият пазач на дома; перфектни водачи на слепи хора; откриват изгубени хора и вещи; помагат в спасителни операции. Неизменните помощници и приятели са във всекидневието на човека.

С активното присъствие на далечните родственици на вълка в делничния ни живот не се изчерпват всички възможности на вида. Все повече се обръща внимание на способността на лаещите читириноги да диагностицират различни заболявания и състояния, тъй като притежават изключително развити сетива. Обонянието им, което е многократно по-добро от човешкото, е в състояние да улови незабележимата промяна в мириса при различни болестни състояния. Това е все още недостатъчно проучена възможност за диагностика.

На невероятната им сетивност се дължат още редица дарби, измежду които най-странна изглежда способността им да предсказват бъдещето. Това е спорно твърдение, тъй като хората не вярват в подобни възможности. Тези, които гледат сериозно на пророческите способности на кучетата, смятат, че обяснението е в енергийните свойства на тези животни. Те са много близки до човешките.

Ако днес гледаме скептично на подобна възможност, в миналото хората са се отнасяли сериозно към такива методи и са ги използвали. Жреците в храмовете и селските знахари активно са се допитвали до кучето за своите ритуали и лечебни практики. Древните народи масово са гадаели по състоянието на кучешките вътрешности, както и наблюдавайки поведението на тези умни животни. По него са предсказвани събитията.

куче

Като начин за гадаене е използвано поведението на домашното куче в къща, където има болен. Ако то излиза от дома, застава до вратата или до някой от прозорците и вие с насочена надолу глава, това е бил знак за скорошната смърт на болния.

Когато домашният любимец откаже да се храни, а в дома има болен човек, това значи, че то е усетило влошаването на състоянието му и трябва да се потърси спешно лекар.

Ако кучето настоява да излезе от дома и веднага започва да копае дупка, това се е приемало като знак, че някой от хората, който живее в тази къща, ще умре.

Промяна на поведението на лаещият четириног член на семейството, който се крие до стопанина си, спи много и яде малко, се е смятала за предупреждание, че идва страшна буря.

Дали има някаква истина в тези предания, е трудно да се установи, но сигурното е, че кучетата са силно сетивни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest