sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Необясними Истории»Подмладяването на мозъка е възможно!

Подмладяването на мозъка е възможно!

млад мозък
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-14%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
19.00 лв.
Виж ››

Остаряването е процес, който обхваща всички органи и системи на тялото. На мозъка той се отразява особено остро. Той остарява най-бързо. Всичко, което правим и мислим през живота си, се отразява на структурата на нашия мозък. Мозъчните клетки умират, паметта отслабва. Всеки установява в определен момент, че умственото му здраве отслабва.

Има много начини за запазване на ума бистър за по-дълъг период от време. Това са физическата активност, стимулиране на интелектуалните дейности, здравословни диети и запазване на социалните връзки, както и позитивен поглед към света. Кои техники обаче могат да се окажат наистина ценни, кои са най-ефикасни?

Според невролозите и биолозите от Колумбийския университет в Америка има система от упражнения, които могат да увеличат активността на мозъка, без значение от възрастта. Те са разработили такава система от прости, но ефективни упражнения. Аеробните процедури, които предлагат учените, помагат за съхраняване на остротата на ума, а това позволява ежедневието да не представлява проблем за хората с напредване на възрастта.

За да проверят как действа на практика идеята, те провели изследване с участници на различна възраст от двата пола. Доброволците били разделени на две групи. Едните били заети с аеробни упражнения, а другите с друг вид гимнастика, без засилена физическа активност.

Резултатите от експеримента показали, че хората, заети с аеробна гимнастика чувствително увеличили своите когнитивни способности и постигнали по-добри резултати на контролните тестове в сравнение с другата група.

мозъчна активност

Другата положителна промяна е, че подобрените познавателни способности били наблюдавани при участниците без значение на възрастта.

Сега специалистите имат намерение да направят по-широка система от упражнения като включат допълнителни, които да подобряват мозъчната активност и оттам здравето на мозъка ежедневно.

В основата на мозъчната хигиена и поддържането на интелекта стои стимулирането му. Наистина мозъкът не е мускул, но трябва да се отнасяме с него като с такъв. Този орган се нуждае от непрекъснато стимулиране, за да съхрани своите качества. Тренировките са това, което го стимулира. На същия принцип, както е и при мускулите. Резултатите от работата са видими и красноречиви и при двата случая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest