sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Откриха Ноевия ковчег, отново

Откриха Ноевия ковчег, отново

Откриха Ноевия ковчег, отново
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

След почти шест години продължи затишието около библейския кораб, който според преданието е бил построен от Ной по указанията на Бог, за да спаси човека и живите твари от потопа.

Последният път, в който американски учени съобщиха, че са открили Ноевия ковчег, бе на 27 април 2004 година.

Тогава по време на пресконференция във Вашингтон д-р Даниел Макгивърн обяви, че при направени спътникови снимки, са били открити някои аномалии по склоновена на планината Арарат на височина 4725 метра.

Американското правителство започна преговори с Турция, на чиято територия бе откритието, за да им разреши разкопки около мястото.

Снимките, които янките показани на журналистите, бяха направени още през лятото на 2003 г. от спътника Quick Bird. Това лято в Северното полукълбо бе едно от най-горещите през последните няколко века. Поради което ледниците на връх Арарат забележимо се стопиха и разкриха значителна част от артефакта.

Но да се убедят в истинността на находката на учените от Америка не им се отдаде. Тяхната експедиция, планирата за август 2004 година, не се състоя. Тъй като предполагаемият ковчег на Ной е в гранична зона, където чужденци не се допускат. А и турските власти не дадоха разрешение.

И ето, че сега, през април 2010 година, отново е налице нова сензация. Този път, че са открили Ноевия ковчег, се похвалиха учени от Китай пред "Франс Прес".

Те твърдят, че са открили останки от кораба на височина от 4000 метра в Арарат. Въглеводородният анализ показва, че материалите, от който е построен плавателния съд, са от преди около 4800 година преди.

"Ние не сме сигурни на 100 процента, че това е именно Ноевият ковчег. Но 99.9% процента смятаме, че е той", казва представител на изследователската група пред "Франс Прес".

Структурата на открития ковчег се състои ог няколко стаи, в които, както гласи преданието, са били поставени различни видове животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest