Сватбени талисмани

Сватбени талисмани
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Сватбата е събитие от изключителна важност в културата на всички народи. Това е денят, който променя завинаги съдбата на двама души, решили да заживеят като едно цяло. Затова и ритуалите на сватбения ден са многобройни и различни при отделните народи. Те отразяват културните особености, религиозните вярвания, народопсихологията и мирогледа на цяло едно общество от хора, които живеят заедно на определено място и представляват едно цяло.

Това, което свързва сватбените ритуали при всички народи, е общото желание за щастлив семеен живот, за разбирателство и благоденствие на бъдещото семейство. Няма как този стремеж и желание да не бъде подкрепен от талисманите за късмет и щастие.

Сватбените талисмани в различни култури

Сватбени талисмани

На много места по света младоженките търсят късмета с рисуване на мехенди. Тези рисунки се правят най-често по ръцете. Те са сватбен талисман в източните култури, особено популярни са и днес в Индия и им приписват магическа сила. Всеки отделен детайл от рисунката има определено значение. Така девойката, която се омъжва, влага в своята мехенди съкровените си мечти за бъдещия семеен живот. Тези рисунки се правят с къна и са древна традиция още отпреди пет хиляди години.

Като сватбени талисмани се използват и бижутата във всички култури. Много популярен сватбен талисман е Слънцето. Смята се, че символизира мъжкото начало.

Вярва се, че златният пръстен със слънце на младоженеца е талисман, който носи щастие в бъдещия семеен живот. А обеците със слънце на младоженката ще утвърдят властта на жената над нейния партньор в живота.

Сватбени талисмани

Златно колие на шията на булката с три слънца ще доведе до хармонични отношения в любовния живот на новото семейство.

На другото небесно светило - Луната, също е отредена важна роля при талисманите. Със сребърен медальон с изображение на Луна младоженката ще се наслади на своето женствено излъчване, а пръстенът с луна от сребро ще привлече щастието в дома на младото семейство.

Сватбени талисмани

Колие с три или повече луни трябва да носят младите булки, които се стремят към по-бързо зачеване. Комбинацията от двете небесни светила в бижутата се носят, за да има мир и разбирателство между двойката в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest