Билки за любов

Билки за любов
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Билките се използват от хиляди години за лечение и магии. От Египет до Северна Америка, всяка древна култура има свои собствени местни магически билки за любов. Нашите предшественици са се къпели в билкови вани, използвали са билките в парфюми и в храната, за да направят любовна магия. Ако искате да привлечете правилния човек в живота си, помислете за използването на тези задължителни билки за любовна магия:

Босилек

Известен като свещената билка или майката на билките, босилекът има много магически свойства, включително привличане на любов. Тази ароматна билка се превърна в символ на любовта в Италия и оттогава пази това символично значение. Във фолклора на Молдова пък младият мъж, който приема босилек от жена, е предопределен да се влюби в нея. Босилекът има невероятен аромат и е много лесна за отглеждане билка. Стритият босилек, освен че привлича любов, предпазва от изневяра.

Невен

Невен

Ранните християни често донасяли тези цветя, за да украсяват статуи на Дева Мария, което може да се счита за първия предвестник на употребата му в любовната магия. В Индия невенът е една от най-свещените от всички билки, символизираща благодарност, превъзходство и спокойствие. Според съвременния език на билките, невен означава радост. Можете да добавите невен към чайовете си, но още по-романтично е, ако го използвате към вашата баня със свещи. За младите влюбени, сапун с аромат на невен е нежен и любящ жест. Билковите лечители твърдят, че невенът е полезен и за успокояване на очите.

Пачули

Не е изненадващ факта, че пачулито със своя екзотичен аромат е включено в списъка на романтичните билки. Според съвременния език на билките, пачули означава страст. За да използвате пачули в най-пълна степен, поставете сушени пачули в малки възглавници за сън или саше. Богатият и похотлив аромат може да примами вашата любов да се почувства романтично. Роден в Югоизточна Азия, пачулито има дълга история като етерично масло и народно лекарство за кожни заболявания. В ароматерапията той се разглежда като вещество, което едновременно отпуска и стимулира.

Мащерка

Мащерката е любовна билка

Мащерката има дълга история, през която е символизирала много неща. Думата мащерка произлиза от гръцката дума thymus, която означава смелост. Гърците са използвали символа на мащерка, за да представляват елегантен стил, а от средновековието той е бил общ символ на рицарството. Според съвременния език на билките мащерката носи със себе си смисъла на привързаността, която е перфектна за млада любов или дълбоко приятелство. Какъв по-добър начин да изразите своята преданост към някого, като му дадете букет от клончета от мащерка.

Бял равнец

Белият равнец е едно от най-старите от всички лечебни растения. Средновековните европейци използвали бял равнец, за да призовават демони или да ги изгонят, а билките бързо се асоциирали със защитните правомощия. В съвременния език на билките, бял равнец означава вечна любов. Белият равнец има естествено пикантен вкус и може да го използвате в чайове или вани.

Лавандула

Лавандулата участва в любовните магии

Историята на лавандулата датира от поне 2500 години. Тя е родена в средиземноморския регион и е била използвана в готвенето и като билково лекарство още от библейски времена. В съвременния език на любовта лавандулата означава преданост и безсмъртна любов. Не е изненадващо, че лавандулата винаги е била считана за билка на любовта, тъй като нейният успокояващ и романтичен аромат е обожаван от почти всеки. Все по-популярно в съвременната традиция е да се използват сушени венчелистчета от лавандула като сватбени конфети. Лавандулата е лесна за отглеждане билка, която расте, давайки на всяка една градина визуална красота и възхитителен аромат. Използвайте лавандула в романтична вана със свещи или направете саше и го поставете в сушилнята с чаршафите си, за да придобият прекрасен аромат.

Риган

Въпреки че възприемаме ригана предимно като подправка за готвене, древните гърци са вярвали, че това е билката на Афродита - богиня на любовта, за която се казва, че я е създала като радост за своята градина. По време на елизабетинското време риганът е бил използван за привличане на късмет и добро здраве, както и за магически заклинания. Риганът със своите пищни зелени листа расте с такава плодородна енергия, че не е изненадващо, че е включен в списъка на съвременните любовни билки. Риган означава радост и щастие. Включете тази пикантна ароматна билка във всеки микс от чай или рецепта като начин да подарите радост и щастие на любимия човек.

Копър

И копърът е слави като любно биле

Първото историческо споменаване на копъра датира от римския автор Плиний, който вярвал, че змиите се втриват в растението, за да подобрят зрението си, след като са изхвърлили кожата си. Семената от копър са били изяждани от римски гладиатори, за да им дадат кураж за битка, а копърът също се появява в шекспировата драма - това е едно от цветята на Офелия в пиесата Хамлет. Чрез историята копърът е бил използван за различни лечебни цели, включително като еликсир за потискане на апетита и отслабване. Копърът е сред перфектните билки за любов, а на езика на билките, означава ласкателство. Добавете копър към ястието на вашия възлюбен и ще го омагьосате за цял живот.

Истината е, че макар някои билки и растения да са били използвани в любовната магия от векове, това не означава, че няма други, които могат да привлекат любов. Сред спряганите билки за привличане на любов са също розмаринът, лайката, жасминът, хибискусът, ментата, канелата, лимонът вербена и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest