Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Дали починалият ми дядо ми е обиден за нещо?

Дали починалият ми дядо ми е обиден за нещо?

  • 13.12.18 07:50#1Потребител#222968Потребител#222968НовакРегистрация: 13.12.18Град: -Отговори: -Дали починалият ми дядо ми е обиден за нещо?Здравейте,

    Темата поради, която пиша ме тормози от известно време.
    Аз съм човек с психични отклонения.
    Преди почти 9 години почина моят дядо. Тогава бях 11-ти клас. Аз много го обичах, той мен също и много добре се разбирахме. Спокойно мога да кажа, че той беше най-добрият човек, когото познавах.
    Когато почина, родителите ми не ме взеха на погребението, за да не се срина. Аз също предпочетох да запазя спомена за него като слънчев човек, отколкото да изпитам едно безсилие и огромна мъка.
    В същия ден гледах няколко тъжни клипчета във вибокс и на едно от тях се появиха субтитри с моето име и "обичам те".
    Първият път, когато отидох в апартамента на баба и дядо и влязох в стаята, където беше починал, телефонът ми се рестартира сам. А на четиридесетте дена нещо почука на масата, където бяхме седнали всички, за да го почетем.
    Други неща обаче ме озадачиха повече.
    Първоначално го сънувах много. В някои от сънищата той беше съвсем жив и всички се радвахме, че всъщност не е починал.
    Баба ми ми подари един часовник, който дядо си беше купил малко преди да почине и за няколко седмици циферблатът му се изтърка и той стана неизползваем.
    По това време пушех цигари. Дядо много мразеше цигарения дим и веднъж насън го видях да ми забранява да пуша без думи. Минаха няколко месеца след това преди да спра цигарите завинаги.
    Семейна светиня е един златен пръстен от дядото на дядо ми с нашите инициали, който се предава през поколенията (аз, дядо ми и дядото на дядо ми носим едни и същи инициали).
    Беше заръчано пръстенът да ми бъде даден на абутирентската ми. Когато го сложих след няколко минути пръстенът се захвана за костюма ми и инициалите се откачиха. За щастие успях да ги запазя и те не бяха изгубени.
    Миналата година си купих икона на светията с неговото име от църква в Арбанаси. Иконата обаче се оказа лоша изработка и често се разглабяше.
    От известно време психичните ми кризи се изостриха до такава степен, че допреди няколко дни се чувствах почти все едно съм на края на живота си. Не съм добре и с нервите по принип, работата ми е много стресова.
    Преди няколко дни си помечтах да видя дядо насън, за да ми даде знак какво се случва с мен. Това се случи, но когато го видях, той сякаш не ми обръщаше внимание, а аз всячески търсех неговото внимание. Накрая на съня ми той седеше на един диван, аз отидох да го прегърна, но той мен не.
    Не мога да си спомня с точност дали беше същата вечер или след това, когато гореспоменатата икона се разпадна посред нощ сама.
    Правил съм и лоши неща в живота си, за които напоследък искрено се разкайвам и търся спасение в религията. Въпреки психическата ми нестабилност обаче смятам, че не съм лош човек.
    Какво ли съм направил, че дядо така да ми се разсърди. Аз винаги съм търсил одобрението му и съм мислил как би той реагирал на моите действия.
    Дайте мнение, моля ви!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.07.19 07:41#2емилия илиеваемилия илиеваНовакРегистрация: Град: СофияОтговори: 24от: Дали починалият ми дядо ми е обиден за нещо?Здравей, момче! Темата е стара, но отдавна не съм влизала в Съновник и сега я прочетох. Всички ние се интересуваме какво се случва с нашите починали близки- дали съществуват някъде, как се чувстват, спомнят ли си за нас, продължават ли да ни обичат, ще ни посрещнат ли някой ден, ще ги видим ли отново. Какво не бихме дали за да установим някакъв контакт с тях! Прочетох как телефонът ти сам се е рестартирал и веднага направих аналогия- при мен телевизорът се пускаше сам и то само когато аз съм в стаята. Това продължи само около една година. Паркетът пукаше силно всеки ден и пак до една година. След това спряха всякакви знаци. След години, подобно на теб, сънувах,че починалият ми съпруг се крие от мен и не иска да се видим. Събудих се много огорчена и разочарована. Не знам откъде идват тези сънища, може би от нашето подсъзнание.Ние не можем да установим контакт с нашите обичани близки, те силно ни липсват и може би подсъзнателно се чувстваме разочаровани, забравени, необичани. В твоя случай всичко което ти се е случило има логично обяснение. Часовникът сигурно е бил евтин и с лошо качество, затова толкова бързо се е изтрил. Пръстенът както казваш е бил на дядото на дядо ти. Че как след толкова много години да не се развали? Можеше да загубиш инициалите, но се е случило така, че да ги видиш и прибереш. Иконата както казваш е била лошо направена и постоянно се е разглобявала. Не дядо ти е виновен за това, а този,който калпаво я е изработил. Затова не се безпокой, ако си спомнят за нас, със сигурност ни обичат. Но двата свята са разделени и какво се случва там, за нас е непонятно. Пожелавам ти да получиш нови обнадеждаващи знаци и хубави лъчезарни и зареждащи сънища с твоя дядо!ОтговорОтговор с цитат
  • 27.07.19 03:23#3NezabravkaNezabravkaНовакРегистрация: 13.10.16Град: -Отговори: 7от: Дали починалият ми дядо ми е обиден за нещо?Здравейте. Зная, че починалите, ако са били с нас особено близки, се явяват в сънищата ни, когато направим нещо лошо. Те в техния си свят даже са научили за нас това, което не са знаели за нас приживе. Подобно нещо се случи с моята свекърва. Сестра й почина и след време й се яви насън. Свекърва ми се беше замислила и сякаш си говореше сама, но знаеше, че говореше на мен: "Сънувах кака. Беше ми сърдите." За сведение от фактологията на моя живот - моите проблеми със свекърва ми започнаха още от сватбата. Много лъжи, много интриги, много манипулации, много престъпления срещу родителските ми права, защото бях далече от родителите си и нямаше кой да ме защити. Тя настройваше и синът си срещу мен. Аз бях безгласна буква.. Само на хартия имах права. Иначе тя правеше с детето каквото си поиска и най-вече - правеше противоположното на това, което съм казала аз. За да доминира, за да доказва кой командва. Като млада е ходила на работа и не си е изживяла майчинството. След години споделих с юристи за десетките й престъпления, а заради постъпките й децата боледуваха и страдаха. Няма спор- много тежък престъпен рецидив. , продължил 15 години. И досега много лъже, настройва, манипулира. Не се учудвам, че е сънувала така сестра си. Сестра й беше добра, но не знаеше за всички постъпки на сестра си и не можеше да оцени справедливо тези, за които знаеше. Една добра жена, която никога не би постъпила така, няма как да оцени добре десетки престъпления. А злодейката се чудеше защо сестра й е сърдита. Тя и досега отрича, че някога не се е съобразявала с мен и че това е вредяло на децата. Вслушайте се в интуицията си, за да прецените коя постъпка дядо Ви би одобрил и коя не.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest