Sanovnik.bg»Форум»»Дяволът (а.к.а. Луцифер)

Дяволът (а.к.а. Луцифер)

  • 26.12.15 12:00#1Кристиана СтояноваКристиана СтояноваНовакРегистрация: 09.12.15Град: -Отговори: 2Дяволът (а.к.а. Луцифер)Съществото, което наричаме Дявол или Сатана винаги бива свързано със злото. Защо ли? Всъщност истинското му име е Луцифер. Той е един от синовете Божи и е паднал ангел. Неговата история е следната: Той много е обичал баща си за това се е опитвал винаги да е по-напред от братята си. И веднъж от една малка проста грешка той бива прокуден от Рая завинаги и става паднал ангел. От ярост към несправедливостта той създава Ада. Всъщност Луцифер изобщо не е бил лош както е оприличаван навсякъде. Той просто е бил паднал ангел, който искал отмъщение.

    Тогава защо той бива смятан за зъл? Защо всичко лошо е свързано със него?
    Предполагам Вие, както всеки си представяте нашата тема на разговора Дявола като човек на два крака, със копита, големи рога и огромни черни криле? Познах, нали? Е, грешите! Всъщност обликът на нашия Дявол е ангелски. Как изглеждат ангелите питате? Представете си нашия герой Луцифер като красив мускулест мъж, облечен в бяла тога и с големи бели криле. Това е истинския Ви Дявол, истинската Сатана, не тези грозни картинки представени от нечии несполучлив опит.

    Човешкия вид от десетилетия се опитва да втълпи във ума на всеки, че Сатаната е зло, но всъщност, повярвайте ми, злото сме Ние самите, приели човешки облик, вършейки злини и винаги опитвайки се да прехвърлим вината на друг.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.12.15 09:15#2mariamariaНовакРегистрация: 21.01.13Град: Голяма долинаОтговори: 39от: Дяволът (а.к.а. Луцифер)Мога да ти кажа,че си в невероятна грешка. Дявола, и всяко едно същество може да се превръща в каквото си иска.
    И информацията ти е ужасно грешна, не целя да те нападам но не казваш истината.
    И Луцифер е изгонен защото се е възгордял и е искал да е НАД Бога над създателя си според мен прочети пак за него,та после пиши.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.12.15 04:37#3miglenamiglenaНовакРегистрация: 01.10.15Град: АлиноОтговори: 97от: Дяволът (а.к.а. Луцифер)"...от една малка проста грешка той бива прокуден от Рая завинаги" - Някой май симпатизира на този симпатяга Луцифер? :evil: :evil: :evil:ОтговорОтговор с цитат
  • 04.01.16 02:33#4Кристиана СтояноваКристиана СтояноваНовакРегистрация: 09.12.15Град: -Отговори: 2от: Дяволът (а.к.а. Луцифер)Здравей, виждам отговорите ти на всичките ми теми и статии и ме подразни факта, че абсолютно винаги си с рогата напред. Веднъж не каза "браво" или ако нямаш такова намерение просто да замълчиш. Винаги имаш какво да ме изкритикуваш.
    Както и да е, по темата ... Информацията ми, мила моя няма как да знаем и двете дали е вярна или не. Ти си чела, аз съм чела какво ли не също. Чела съм всякакви теории и глупости, но въпроса е в кое точно ще повярваш ТИ.
    Аз самата не вярвам Луцифер да се е възгордял ЧАК толкова, че да иска да е над Баща си. Знаеш ли защо? Защото самата Библия твърди, че той е обичал Баща си най-много от всички ангели.
    Това е МОЯ ЛИЧНА гледна точка. Не ти харесва? Не ми пука
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.01.16 02:36#5Кристиана СтояноваКристиана СтояноваНовакРегистрация: 09.12.15Град: -Отговори: 2от: Дяволът (а.к.а. Луцифер)Казват, че е бил най-красивия ангел, нали? Симпатизирам му, харесват ми историите за него, харесва ми как Библията го оплюва и точно за това Аз съм тук - за да го оправдавам пред всеки, защото смятам, че е бил недооценен ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest