Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»Сблъсъкът с любовта!

Сблъсъкът с любовта!

  • 12.11.12 10:47#1РалицаРалицаНовакРегистрация: 08.09.11Град: СофияОтговори: 7Сблъсъкът с любовта!Сблъсъкът с любовта е едно от възможно най-вълнуващите събития, които се случват през краткия ни човешки живот. Милиони са писали за този сблъсък, милиони всеки ден го изпитват, милиони се опитват да го разберат. Но какво се случва след като тази любов истина?! Тя ни връхлетява ненадейно като „гръм от тясно небе”, но след определен период от време чувството за уникалността и неповторимостта на любимия човек се изпарява, сваляме „розовите очила” и виждаме истинското, и най-обикновено лице. Хората рядко пишат или говорят за края - това ги натъжава, обезкуражава.. самата мисъл, че толкова силно чувство като любовта е преходно е депресивна за човешкото същество. За повечето хора е по-лесно да не мислят за него, да се отдадат на еуфорията, на окситоцина, който произвежда мозъка им и да не мислят, просто да се пуснат по течението, защото ако плават срещу него, то ще ги удави.
    Любовта те кара да действаш прибързано, да градиш съвместни планове за бъдещето с любимия човек, да не можеш да си представиш живота без него. Но какво се случва след двадесет годишен съвместен живот? Еднообразието и свикнението са водещи в тази връзка, в много от случаите и самосъжаленията от рода „Можех да следвам мечтите си и да постигна много.”, „Той никога не ме забелязва”, „Чувствам се недооценена и самотна.” са водещи. Дори и в 21-ви век жените са в ущърб спрямо мъжете. Често им се налага след срещата с любимия да избират между семейството и мечтите си.. и познайте винаги избират първото. Но след време като се обърнем назад виждаме страшния труд, който години наред сме полагали, възможностите, които сме пропуснали и най-важното е че всичко това е неоценено! След време мъжът до нас, този който сме обичали, този на когото сме се врекли и сме променили живота си заради него, просто не ни забелязва. Той забелязва всяка друга, но забравя да се държи с жената до себе си, както подобава.
    Всеки ден се сблъсквам с женени двойки, които са искрено и тотално нещастни. Мъжете заглеждат всяка друга, но не забелязват „диаманта” до себе си, което е много тъжно. Наскоро вечерях с приятелка в ресторант и ми направи впечатление двойката, която седеше до нас. Те нямаха какво да си кажат, гледаха с повече любов към храната си, отколкото един към друг. Мъжът се държеше грубиянски и дори не понечи да направи мил жест, да зарадва жената, която му е отдала живота си, която му е родила деца и винаги е била до него с своята безусловна подкрепа ..
    Жената е като цвете, ако не се полагат правилните грижи за него то увяхва, а колко „цветя” са увяхнали заради слепите си мъже. Огънят в очите им изчезва, те стават покорни и тъжни и след време си казват, че може би просто това заслужават. Но това не е така. Гледайки тези тъжни жени, които имат нужда просто от малко любов, внимание и подкрепа се запитах „Нима няма да се случи същото и със мен?”. Осъзнавам, че може би понякога искам прекалено много, но не бих се задоволила с трохите от мъжа, на който съм готова да се врека. Срещала съм се с любовта, но след болезнен опит осъзнах, че на първо място трябва да следвам целите и мечтите си, защото дори и влюбени, винаги трябва да мислим първо за себе си, да действаме разсъдливо колкото и егоистично да звучи. Да се влюбиш е прекрасно, но никога не позволявайте тази любов да ви погуби и да увехнете, защото няма по-болезнено нещо от напразно изгубеното време и пропилените възможности.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:40#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Сблъсъкът с любовта!когато човек обича истински никога не поставя свойте желания пред другия.ако е обратното то тогава не е истинска любов.поне при мен е така.или се отдай изцяло или по добре не започвай тази връзка.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.11.12 08:51#3LinaViraAssaAmyLinaViraAssaAmyНовакРегистрация: 15.08.12Град: -Отговори: 16от: Сблъсъкът с любовта!Така е!Бих добавила само:,,ОБИЧАЙТЕ СЕ ИСТИНСКИ,,и нещата ще придобият друга светлина!ОтговорОтговор с цитат
  • 13.11.12 08:33#4емилия илиеваемилия илиеваНовакРегистрация: Град: СофияОтговори: 24от: Сблъсъкът с любовта!,,В живота има две трагедии.Първата- да не се сбъдне най-съкровеното ти желание.Втората-да се сбъдне."Дж.Б.Шоу :cry:
    Много добре сте го написали,но да не забравяме,че не само жените преживяват разочарование,страдат и ,,увяхват".Много случаи има,когато жените са изцяло отдадени само на своите деца и не забелязват човека до себе си,да не говорим за властните характери,които винаги желаят да наложат своето.Така е при земния живот-всичко тече,всичко се променя,всичко е преходно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.11.12 01:29#5РалицаРалицаНовакРегистрация: 08.09.11Град: СофияОтговори: 7от: Сблъсъкът с любовта!Благодаря ви за прекрасните мнения, да прави сте!ОтговорОтговор с цитат
  • 14.11.12 07:48#6cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Сблъсъкът с любовта!има хора който цял живот не срещат истинската любов.или я срещат но я подминават.жал ми е за тях.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest