Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Неведоми са пътищата Божии

Неведоми са пътищата Божии

  • 20.10.12 01:31#1GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72Неведоми са пътищата БожииНеведоми са пътищата Божии
    Преди две години, в моето семейство се случи трагедия.До тогава вярвах в БОГ и изгубих вярата си в него,след инцидента.Мразех го, упреквах го,отричах го...Защото не исках да приема случилото се.

    Нямах вяра в него, по-скоро не виждах и смисъл в това, да отправям каквото и да е към него.Защото се чувствах предадена.

    Мина се известно време, бях озлобяла, агресивна и нямах надежда за нищо, просто съществуване, тяло без душа.
    Попадна ми книга,книга в която се пишеше за БОГ,книга която със скептичност взех и недоверие започнах да чета.
    Какво се случи...Погълнах книгата за един ден и си дадох сметка, какво съм направила.Разбрах че това което ме е обвзело трябва да престане и АЗ трябва да изляза от дупката в която бях попаднала.

    Неведоми са пътищата Божии

    Сама го усетих, видях и почувствах. За мен това изречение гласи следното...Неведоми - слепи това е думата за мен "Слепи са пътищата Божии". Всеки един от нас има избор в живота, предоставени са ни толкова много пътища,и само един е правилния.Когато застанете на път с 5 разклонения,вие избирате да тръгнете по-един от тях.

    Заслепени сме от омраза, злоба, алчност, материалност, лицемерие че не виждаме Божия път,той винаги е бил пред очите ни, но много малко избират да го видят. Много малко решават да прекрачат отвъд техния микрокосмос и да видят света в действителност и това което БОГ иска от тях.Всеки отправя молитва към БОГ с надеждата той да откликне.
    Как БОГ да откликне на молитвите, като самите ние отказваме да прогледнем и да видим пътя, който той ни посочва за правилен?

    Нека не бъдем слепи, и видим божия път.Нека да помогнем на себе си, за да помогнем и на останалите.

    Успех на всички...Аз успях,можете и вие
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.12 09:21#2емилия илиеваемилия илиеваНовакРегистрация: Град: СофияОтговори: 24от: Неведоми са пътищата БожииБи ли споделила името на книгата!От много време аз също не отправям никакви молитви,защото не вярвам,че има кой да ги чуе.Единствено вечер,когато се прибирам в тъмното и ме е страх,мислено произнасям молитва за защита.Вярвам,че има универсална творческа сила,създала и ръководеща света,но тя е заета с важни глобални космически задачи,не да чува моите болки и молитви.От години не съм влизала в църква и не съм запалвала свещ. ОтговорОтговор с цитат
  • 22.10.12 11:24#3GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Неведоми са пътищата Божииalicha :Би ли споделила името на книгата!От много време аз също не отправям никакви молитви,защото не вярвам,че има кой да ги чуе.Единствено вечер,когато се прибирам в тъмното и ме е страх,мислено произнасям молитва за защита.Вярвам,че има универсална творческа сила,създала и ръководеща света,но тя е заета с важни глобални космически задачи,не да чува моите болки и молитви.От години не съм влизала в църква и не съм запалвала свещ.

    Книжката е около 30 стр.
    Една жена я беше дала на майка ми, точно в този труден период за който говорих.Ще погледна как се казва и ще ти пиша.

    А до колкото, твоите молитви, има кой да ги чуе, но това което ти се случва като болка и трудни моменти е до това сама да разбереш защо ти се случват. Когато разбереш каква е целта на всичко, ще ти бъде по-лесно да вярваш. Аз не помня от кога не съм отправяла молитви, може би защото знам че всичко ми се праща като изпитание и от мен се изисква да го премина успешно.Но това не ми пречи да усещам Божията сила със сърцето си.И да знам че винаги има нещо там горе което ме пази и напътства. Просто вярвай, това е достатъчно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.10.12 09:01#4мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Неведоми са пътищата БожииБЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВОТО ВИ И ИСКРЕННО ПРИЗНАНИЕ
    ДАНО ПОСЛУЖИ ЗА МНОГО ХОРА ЗА НАПРЕД ТЕЗИ КОЙТО
    СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ВЪВ ВАШЕТО ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО СТЕ БИЛА
    НЕКА ПРОЧЕТАТ И УСЕТЯТ КАК КОЙ КАКВОТО СИ НАДРОБИ ТОВА ЩЕ СЪРБА И НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРСИ ДРУГ ВИНОВЕН ЗА НЕГОВАТА СИ СЪДБА А ЕДИНСТВЕНО И САМО СЕБЕ СИ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.10.12 09:07#5мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Неведоми са пътищата БожииКЪМ alicha
    Мила силата е във мисълта
    мисълта е по силна и от силата тя е магия затова вярвай в себеси във вътрешният си глас ти си много силен и волеви човек и го знаеш- Всичко е като бумеранг кои каквото си помисли това му се случва. Затова се зареди с много силна слънчева позитивна енергия за да станеш отново това което беше преди и усмивката ти да не слиза от лицето ти отново.
    А когато вечер те е страх си представяй изгряващото красиво слънце как те гали с лъчите си и ветреца как ти развява косите ти... само хубави неща си мисли и няма да те е страх. И най вече можеш да си вземеш домашен любимец котенце кученце гушкай си го и то ще те успокоява.
    Успех мила и горе главата не се страхувай от ТЕБ ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ НЕ ТИ ОТ ТЯХ ИЛИ ОТ ТОВА И ОНОВА
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest