Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите коментари
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Мисля, че заблудата и вярата могат да бъдат две взаимополезносвързващи се частици, които отключват мощен оздравителен ефект върху организма. Вяра плюс заблуда на мозъка с ползотворна цел е равно на внушение. Ето как и някои хора сами са се излекували дори от рак. Организмът определено е система, която се поддава на програмиране и депрограмиране. Може пък това да е формулата на вечното здраве-поне в този живот.
Анонимен коментира:
Това означава ли, че критичните ситуации, провокиращи страх и силна тревога, отключват някакъв свръхсетивен хормон например, който в нормално състояние на организма и мозъка не се възпроизвежда ? Или да смятаме, че просто се отключват паранормални способности и аз си измислям хипотеза за несъществуващи хормони, с които Батман и Спайдърмен сигурно са боравили поради страх от високото.
Анонимен коментира:
А защо поради липса на сън мозъкът възпроизвежда халюцинации, а съзнанието осъзнава, че всичко е мозъчна илюзия. Това някакъв вид наслагване на отбрани от мозъка картини ли е, един вид наслояване на образи върху действителната картина от пренатоварването ли е или нещо друго ?