Видове кристали и тяхното значение

Видове кристали и тяхното значение

Има много кристали, които се ползват за изработка на бижута. Всеки цвят кристали има своето значение и е полезен за определени ситуации и хора.

1

Кристали

Кристали - Най-новите теми и статии. Мистерии, загадки и всичко на тема Кристали. Любопитни статии за Кристали от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Кристали.
Кристали - История на аметиста

История на аметиста

12.02.201304951

През Средновековието аметистът бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите. Освен всичките му приписвани качества, аметистът е и камък на родените под знака Водолей.

Кристали - Планински кристал - значение и свойства

Планински кристал - значение и свойства

10.02.2013028172

Планински кристал идва от гръцката дума crystallos . Вярва се, че планинските кристали са ледени образувания, създадени с времето от огромния натиск на ледниците. Древните римляни са използвали планинскя кристал за бижута, печати и вази.

Кристали - Свойства и значение на планински кристал

Свойства и значение на планински кристал

13.12.201207523

Много подходящ за хора, които се стремят към душевно равновесие или са изложени на някакви стресови ситуации – облекчава бързо организма и премахва излишния стрес.

Кристали - Значение на кристалите

Значение на кристалите

15.10.201206952

Ахат означава сила и смелост. Той е камък на силата и мъжеството, укрепва ума и тялото, стабилизира емоциите и физическата енергия. Разберете значението на още някои кристали.

Кристали - Лечебната сила на камъните и кристалите

Лечебната сила на камъните и кристалите

06.03.201208669

Отдавна е известно, че скъпоценните и полускъпоценните камъни, попили в себе си многовековната сила на земята, енергията на Космоса, лечебната сила на чистата вода, оказват въздействие върху човека.

Кристали - Силата на скъпоценните камъни и кристали

Силата на скъпоценните камъни и кристали

19.09.2010019535

Едва ли някой се е замислял за голямата сила на скъпоценните камъни и кристали. Вижте влиянието на орфеевият кристал, аметиста, планинският кристал и арагонита.