Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

На 5 септември православната църква почита родителите на свети Йоан Кръстител – пророк Захария и неговата съпруга праведна Елисавета. Елисавета е била леля на Божията майка – Дева Мария.

1

Цар Ирод

Цар Ирод - Новите теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Цар Ирод. Материали за Цар Ирод от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Цар Ирод.
Цар Ирод - Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

23.09.201601495

Саломе е сред библейските образи, на който не се дава опрощение, а нейният фатален танц пред цар Ирод е вдъхновение за много музиканти, писатели и драматурзи.

Цар Ирод - Откриха двореца, където е осъден Христос

Откриха двореца, където е осъден Христос

07.01.201501711

Израелски археолози твърдят, че са открили двореца на цар Ирод, където най-вероятно Исус Христос е осъден от Пилат Понтийски. Учените са попаднали на находката случайно.

Цар Ирод - 5 септември – денят на Свети праведни Захарий и Елисавета

5 септември – денят на Свети праведни Захарий и Елисавета

05.09.201101774

На 5 септември Православната църква отбелязва смъртта на Захарий и Елисавета, родители на св. Йоан Предтеча. Захарий бил свещеник в град Хеврон по времето на цар Ирод.

Цар Ирод - Археолог откри гроба на цар Ирод I Велики

Археолог откри гроба на цар Ирод I Велики

10.06.201004250

Археологически екип на Еврейския университет в Йерусалим, воден от проф. Ехуд Нетцер откри в Юдейската пустиня гробът на един от най-известните царе на библейската държава, Ирод I Велики.