Край на търсенето на тайна стая в гробницата на Тутанкамон

Край на търсенето на тайна стая в гробницата на Тутанкамон

Нови открития около гробницата на Тутанкамон доведоха до немислим обрат. Властите в Египет прекратяват търсенето на скрити помещения в зданието.

1

Ехнатон

Ехнатон - Новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Ехнатон. Нашите статии за Ехнатон от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Ехнатон.
Ехнатон - Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

17.05.201704233

Някои истини са твърде неудобни, а някои личности ставали пречка за силните на деня. Точно и затова те изчезвали от историческите анали. За тях научаваме днес от случайно оцелели текстове и дори от хорската мълва. Ето и няколко примера на хора, които букв

Ехнатон - Владетелите на древен Египет – извънземни

Владетелите на древен Египет – извънземни

16.12.2011025104

Мозъкът на Ехнатон - бащата на Тутанкамон и мъж на Нефертити - е бил два пъти по-голям от този на обикновените хора. Вероятно той е резултат от експеримент на извънземни.

Ехнатон - Развенчаха мита за красотата на Тия

Развенчаха мита за красотата на Тия

27.03.201109105

Тия е властна египетска царица, баба на фараона Тутанкамон, притежавала неземна красота. След изследване на мумифицираното й лице се оказа, че на челото си е имала грозна брадавица.

Ехнатон - Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

17.07.2010022012

Ехнатон, бащата на египетския фараон Тутанкамон, може би е бил представител на чужда цивилизация. Това е една от теориите за странни външен вид на един от владетелите на Древен Египет.

Ехнатон - Тутанкамон бил плод на греховна любов

Тутанкамон бил плод на греховна любов

09.04.201009899

Най-великият от фараоните на Египет Тутанкамон вероятно е бил плод на греховна любов. Учени потвърдиха, че той е син на ерегичния фараон Ехнатон и на сестра му.

Ехнатон - Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

Нефертити - царица на Египет или какво знаем за нея?

17.04.2009017707

Царица Нефертити е не само една от най-разпознаваемите икони на древен Египет, но също така и тема на множество съвременни спорове.

Ехнатон - Нефертити - пагубен край или ново начало?

Нефертити - пагубен край или ново начало?

01.03.200907255

Към края на царуването на Ехнатон, Нефертити изчезва от египетските исторически архиви. Години наред, учените са смятали, че тя се е оттеглила от благоприличие към царя фараон, но това действително е

Ехнатон - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200907603

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.

Ехнатон - Долината на царете и последният дом на Тутанкамон

Долината на царете и последният дом на Тутанкамон

08.02.200903585

След като през 2008 г. в Долината на царете бяха открити още две нови гробници, една от най-големите туристически атракции в света предлага на своите посетители вече цели 62.