Боговете в Древен Рим

Боговете в Древен Рим

Божествата, почитани от римляните, са почти необозримо множество. Пантеонът се формира първоначално под влияние на етруските вярвания, пряко и косвено е влиянието на гръцките вярвания, множество богове проникват в Рим от източни религии.

1

Божества

Божества - Последните теми и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Божества. Нашите статии за Божества от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Божества.
Божества - Най-откачените богове от древността

Най-откачените богове от древността

28.02.201703155

Старите религии имали много богове. Светът бил непознат и страшен, точно и поради тази причини хората имали божества, на които да се прекланят почти за всичко. Някои от тях били повече от откачени и дори смехотворни

Божества - Ето как се е появила всяка една религия по света

Ето как се е появила всяка една религия по света

08.02.201701070

Една и съща история се повтаря при митологията боговете Кришна, бог Дионис, Митра от Персия, Тор, Исус Христос и това не е случайно. Тези събития се свързват с конкретни астрономически явления.

Божества - Боговете на смъртта в различните митологии

Боговете на смъртта в различните митологии

21.09.201601764

Единственото сигурно нещо на този свят е смъртта. Точно и затова нейният аспект присъства във всички човешки култури и религии. В зависимост от развитието на дадено общество, всяко е придало различно лице на смъртта.

Божества - Кой кой е сред древноримските богове?

Кой кой е сред древноримските богове?

10.06.201605579

Вярванията на древните римляни са отразени в Римската митология. В някои предания тя е близка с окултизма, а в други се срещат заемки от Гръцката митология.

Божества - Обявиха за Бог болно момче от индонезийско село

Обявиха за Бог болно момче от индонезийско село

16.04.201601525

Съселяните на Мухамед Райхан се отнасят с невиждана почит към детето заради необикновения му външен вид.

Божества - Триоко теле-Бог се роди в Индия

Триоко теле-Бог се роди в Индия

19.09.201402306

Теленце с три очи се появи на бял свят в Индия и предизвиква невероятна еуфория сред местните жители. Животното, което се е родило преди две седмици, е прието за духовен водач и се почита като същински Бог.

Божества - Осъзнато сънуване или сънуваната истина през вековете до наши дни

Осъзнато сънуване или сънуваната истина през вековете до наши дни

05.04.201305924

Сънищата са интересували хората от незапомнени времена. Осъзнатото сънуване или т. н. сънувана истина не е скорошно откритие. Може да се предполага, че то винаги е съществувало.

Божества - Богини и богове на злото

Богини и богове на злото

09.11.201209278

Всяка митология има своите добри и зли богове и богини. В митологията на келтите богинята Бадб се е смятала за богиня на злото и на смъртта.

Божества - Египетската богиня на плодородието

Египетската богиня на плодородието

13.09.201208068

Египетската богиня на плодородието е Изида. Тя е символ на женствеността и на съпружеската вярност, на водата и вятъра, тя е съпругата на Озирис.

Божества - Защо древните богове се изобразяват с дълги до раменете уши

Защо древните богове се изобразяват с дълги до раменете уши

04.07.201205808

Древните богове на някои народи и най-вече древните индийски богове се изобразяват с дълги до раменете уши. Такива са и някои будистки светци, чиито изображения се характеризират с дългите им уши.