Невероятно! Езеро от лава насред ледовете на Антарктика

Невероятно! Езеро от лава насред ледовете на Антарктика

Изненадващо откритие! Става въпрос за езеро с гореща лава, обхващащо голяма площ от над хиляда и петстотин километра. То се намира на север от заледената Антарктика

1

Антарктика

Антарктика - Актуални теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко за Антарктика. Нашите статии за Антарктика от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Антарктика.
Антарктика - Антарктика - любопитни факти и загадки

Антарктика - любопитни факти и загадки

22.03.20190814

Антарктика е най-студеното място на планетата. Към нея принадлежат континента Антарктида и прилежащите й води и острови. На нея се полагат 20 процента от площта на южното полукълбо.

Антарктика - Тревожно! Северният полюс се измести на изток с невиждана досега скорост

Тревожно! Северният полюс се измести на изток с невиждана досега скорост

12.04.201602156

Загубата на ледена маса около Гренландия е променила посоката на движение на северния полюс и той се е изместил на изток към Лондон. Изменението е два пъти по-бързо от засичаните през последните 16 години

Антарктика - Древни пирамиди открити в Антарктика

Древни пирамиди открити в Антарктика

09.03.201504067

Три древни пирамиди са били намерени в Антарктика. Откритието е дело на екип от американски и европейски учени, които проучвали ландшафта на континента.

Антарктика - Учени откриха непозната бактерия в антарктическо езеро

Учени откриха непозната бактерия в антарктическо езеро

10.03.201301700

Екип от руски учени направи сензационно откритите, докато изследваше проби взети от подледниковото (субглетчерното) езеро Восток в Антарктика. Учените са убедени, че са открили съвсем нов вид бактерия в тайнственото субглетчерно езеро.

Антарктика - Земята дебеле

Земята дебеле

19.08.201104432

Земята променя формата си заради топенето на ледниците в Гренландия и Антарктика. От това голямо количество вода се насочва към екватора и Еверест вече не е най-високото място.