Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ще останете поразени! Вижте най-високите хора на света

Ще останете поразени! Вижте най-високите хора на света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
10 от 10 Снимки

10. Робърт Уадлоу, 272 см


Едно обикновено бебе се ражда на 22 февруари 1918 година. Месеци след това обаче започва да расте неудържимо. На 6 месеца бебето вече е 13 кг – два пъти над нормата. На 19 години Уадлоу се издига до 262 см и е обявен за най-високият мъж на планетата. За да се движи, той носи специални скоби на краката. Мъжът става известен като нежния гигант и става световно известен с обществените си прояви. Умира на 22 години, в съня си. Тогава е висок 272 см и тежи 222 кг.

От години е известно, че всяко следващо поколение е по-високо от предходното. Ръстът на мъжете се увеличава по-бързо, отколкото този на жените.

За най-високи сред мъжете, се приемат холандците. Те достигат до средна дължина 183 см. Жените в Латвия пък са се приемат за най-високи със своята средна дължина от 170 см. В това поне ни убеждава изследване, базирано на проучване, проведено през последните сто години в 187 страни в света.

В същото време най-ниски са мъжете в Източен Тимор със своя среден ръст от 160 см. Най-ниските дами достигат до 149 см и са жителки на Гватемала. Тенденцията да порастваме се запазва.

Според специалистите сред причините да се доближаваме все повече към висините, е комплекс от фактори. Това са завишеният стандарт на живот, по-доброто хранене и непрестанния напредък на медицината. През годините обаче са се появявали толкова високи хора, че никой не е вярвал, че са истински. За да се убедите, разгледайте галерията горе.

Снимки: myfirstclasslife.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати