Ръце

Хиромантия: Структура на ръката – форми и типове

Вие можете лесно да кажете каква е ръката на човека, с който се ръкувате – някои хора имат мека кожа, докато други имат груба ръка. Това е вашето първо впечатление за личността на другия и то може да ви даде безценна информация, която да използвате при бизнес срещи и др. Обикновено хората с меки, гладки ръце, са много спокойни и невъзмутими. Тези хора рядко биха си изпуснали нервите. От друга страна, човек с груба ръка, лесно се ядосва и е готов да се вбеси и при най-малката провокация.

Ръка на медиум - От всички възможни форми на ръцете, Ръката на медиума е най-красива и съответно се среща най-рядко. Дълги, тънки и деликатни пръсти, с дълги нокти. Показва чувствителна, интуитивна личност.

Артистичната Ръка – Ръката на художника е с гладки пръсти, чиито плочки на ноктите имат конусообразна форма. Живопис, скулптура, монументална архитектура, поезията на въображението и на сетивата, запазване на красивото във видима форма, романтичен чар, желание за социална независимост, склонност към ентусиазъм, зависимост от фантазията - всички тези качества принадлежат на Ръката на художника.

Квадратна Ръка - Знак за постоянство, практичност, точност и уважение към обществото и закона. Квадратната ръка е със среден размер, но по-скоро голяма, отколкото малка, често с криви пръсти, квадратни плочки на ноктите, голям палец, добре развито възвишение на Венера.

Необходимата Ръка – Тя има пръсти с нокти, които приличат на сплескана шпатула. Палците са големи. Притежателят на такава ръка няма влечение към изкуство и поезия, при него доминират инстинктите, които водят до морална нестабилност. Той придава значение само на материалните ползи. Ръчния труд е характерен за тези хора, както и всички видове физически упражнения.

Философската Ръка – показва аналитичен и деликатен характер. Тя е дълга с костеливи пръсти, големи стави и плочки на ноктите. Хората с подобни ръце са практични, имат усет към красивото, обичат общественополезните дейности и реализуемите идеи.

Елементарната Ръка – знак за много слаб интелект. Тя е едра и недодялана с къси пръсти и къси нокти и има много малко линии на дланта. Такива хора са с малки умствени възможности, но имат свирепа сила; те нямат контрол над своите страсти и духовния свят не представлява интерес за тях.

Артистично-елементарната Ръка - Това е малко по-добър вид от основната Елементарна ръка. Това е подобрение, което се срещна предимно при мъже, които имат някакъв талант и произхождат от ниските слоеве в обществото; благодарение на даденостите, които имат, те се изстрелват стремглаво нагоре в социалната йерархия. Много от великите поети, известни музиканти, знаменити художници и скулптори попадат в тази категория.

Ръка на бруталните убийства – индийски хиромант посетил няколко затвора и бил изумен от откритието, че много от убийците и престъпниците имат един и същ тип ръка. Този вид ръка има плътни, дебели червеникави длани, които са по-широки, от обикновената длан. Имат къси, обикновено криви пръсти, често под формата на шпатула; палеца е с по-издута първа фаланга, докато втората е доста малка.

Ръката на идиотите по рождение - Това е по-лош вариант на Елементарната ръка. Счита се, че тези хора са умствено недоразвити, деца за цял живот. Тази ръка е безформена, изглежда като контузена. Дланта е дебела и тясна; малката й ширина се допълва от позицията на палеца, разположен много високо, той е много къс и безформен. Пръстите са наполовина от нормалния размер, а фалангите са усукани.

Смесената Ръка – тя е най-трудна за описване. Смесената ръка е наречена така, защото не може да бъде класифицирана към нито един от изброените по-горе типове. Пръстите също принадлежат на различните типове. Това е ръката на идеите, на гъвкавостта и на непостоянството към целта. Човек с такава ръка е приспособим към хора и обстоятелства, но несериозен, когато трябва да приложи талантите си.

Ръката на жена – всеки тип ръка при жените отговаря на типовете при мъжете, само че тези, които приличат на шпатула или квадрат са по-малко изразени при жените. Някои хироманти вярват, че само лявата ръка на жените и дясната на мъжете трябва да бъдат гледани.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Средния Пръст
Показалеца
Възли на пръстите
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.1
Общо 10 гласували
5 2
4 3
3 1
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:13
Добре де, разбрахме, че буквата "М" на дясната ръка значи "медиум". А някой знае ли какво означава "N" на средата на линията на живота на лявата ръка?
2
0
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:16
А на дланта на дясната ръка на линията на живота буквата "M" образува нещо като панделка или легнал пясъчен часовник?
2
0
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:14
И то при положение, че малко преди тази буква "N" има триъгълник.
1
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
06.10.2012 17:20
Най-красивите ръце на света които съм виждала в живота си до сега и които са рисувани по иконите или приличат на мадоните на Леонардо да Винчи с нежни и дълги пръсти има моят приятел- според мен това са ръце и пръсти на художник, пианист или медиум!
0
0
Магдалена
Магдалена
26.06.2012 14:25
голяма артистка ме изкараха :D
0
0
Валери
Валери
18.06.2012 23:30
Айдеееее излезнах медиум сега вече ми се изяснява защо имам и буквата (М) на дясната ръка
0
0
СНЕЖА
СНЕЖА
12.03.2012 11:07
Написах добре е но аз самата съм много объркана При менили нещо не е наред или имам нестандартна ръка Започвам да обяснявам имам малка ръка почти квадратна с тънки пръсти с почти квадратни нокти Но палеца ми е особен какво значи отпред е широк с много малък нокът които навсичкото отгоре е широк два пъти от нормалното Срещала съм такива хора с подобни пръсти даже всиките им са широки ако може някой да микаже за какво става на въпрос бих се радвала да узная БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАПИТЕЛНО
0
0

Водещи от категорията