Какво е магията?

  • 29.03.11 10:14#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Какво е магията?Всички ние всеки ден правим опити за добра магия. Когато казваме „добър ден”, когато се поздравяваме за празници, когато си пожелаваме успех или плисваме вода пред ученика - това е все добра магия.

    Чукаме на дърво, плюем против уроки, не прекаляваме с радостта си към малки деца и домашни любимци от желание да се предпазим от злото или да не навлечем някому зло.
    Малко хора си дават сметка, че правят точно това – добра магия. А тя си има своята дълбока логика.

    Най-разпространеният вид магия у нас е магията на подобието. Възел - за завързване на късмета, ключ - за заключване на щастието, заравяне на предмети в гроб и т. н.

    Още от първата клетка всеки от нас е кодиран на физическо ниво (пък и не само). Това е генетичният код, който носи цялата информация за нас от цвета на очите и косата, през спецификата на функциониране на нашето тяло до склонността към заболявания и продължителността на живота.

    Направени са много филми на ужасите с различни варианти на намеса в генетичните кодове на човека и животните, които илюстрират опасностите в тази насока.
    Освен по този начин, всеки от нас е кодиран още в утробата от непосредствената си околна среда. Всичко, което се случва с нас, особено в безпаметните вътреутробно и кърмаческо времена, заляга в подсъзнанието и заедно с по-нататъшното възпитание и опит кодира нашата психика. Това е начинът, по който гледаме на света, собственото разбиране за нещата, нашите методи за запазване на равновесието вътре в нас и с обкръжението ни.

    Генетичната информация е текла без прекъсване от първия жив организъм на Земята до всеки един от нас и продължава в децата ни. А психиката ни носи спомена и отпечатъка от всички преживени предишни прераждания. Така всяко живо същество на Земята е уникално и точно тази уникалност се използва за целите на магията.
    И така, какво е магията?

    Магията е вмъкване на чужда програма в нашите психически кодове. В този смисъл тя е нещо като психически вирус. За разлика от вирусите обаче, които заменят със себе си част от генетичния код на клетката, за да се възпроизведат, магията заменя част от психическия код, но без да се възпроизвежда.

    Механизмите, по които става тази замяна са няколко. Най-често срещаните са два: образуване и подхранване на мисъл-форма и зареждане на предмет с енергия.
    Първият вид може да действа на различни нива, но обикновено се насочва към емоционалното и създава неоправдан от нищо емоционален дискомфорт.Той руши хармонията и, естествено, се отразява на съзнанието, думите и постъпките на човека. Трудно се поддържа, макар че много хора го правят. Лесно губи силата си. Изисква много енергия от магьосника. Понякога става и несъзнателно, от завист, злоба, противоположни желания. Всеки неоправдан емоционален дискомфорт е съзнателен или несъзнателен удар от този вид. Сигурно сте забелязали, че има хора, които като ги срещнеш, целия ден не ти върви. А защитата е проста. Изолираш се от носителя и най-важното не се боиш от него.

    Когато се зарежда с енергия предмет, той става генератор, който предизвиква същите състояния като гореказаните, но е по-лесно изпълнимо. Не е необходимо непрекъснато енергийно подхранване. За защита е най-добре да се използва обратен генератор на положителна енергия, какъвто е огънят.

    Ефективна защита също е и течащата вода. Затова е добре да завършваме деня си пред за палена свещ след освежителен душ. Освен че се чувстваме уютно, това ни предпазва и от волно или неволно насочените към нас отрицателни енергии.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest