Sanovnik.bg»Форум»Религия»Какво наистина мисля за различните религии?

Какво наистина мисля за различните религии?

  • 11.08.14 09:46#1Tanya IvanovaTanya IvanovaНовакРегистрация: 04.03.11Град: ВарнаОтговори: 18Какво наистина мисля за различните религии?Ще започна от индуизма: Никой от пантеона на индийските богове не е истински Бог.

    Шива е обичал да медитира надрусан в планината, което му е давало илюзията за божествена сила, убил е собствения си син в пристъп на гняв. Вярно, че не е знаел, че му е син, но това дава ли ти право да убиеш 3-годишен, само защото те е ядосал? Естествено историята завършва щастливо, като той съживява сина си, убивайки малко слонче и вземайки неговата глава като резервна част за сина си.

    Рама е бил древноиндийски цар, който никога не е показвал такава степен на агресия. Бил е представител на силно развита в научно и техническо отношение цивилизация, но в цялата Рамаяна, не е спомената и една единствена случка на самоотвержена помощ към някое друго същество, освен собствената му съпруга, в действителност почти всички му помагат, вярвайки, че той е бог. Дори не се и опитал да промени с нещо историята на човечеството, освен да започне война и да убие мъжа, който е отвлякъл жена му. Това го прави добра личност, но бог едва ли.

    Кришна, също е имал свръхестествени сили. Но самият факт, че е преспал с хиляди жени, говори, че е имал сериозен личностов проблем, свързан с собственото му его. Освен това е проповядвал, че си е съвсем в реда на нещата да убиеш роднините си ако те са лоши и никога не е споменал, че това не те прави по-различен от тях. Т.е. налага се старата максима: "Око за око, зъб за зъб".

    Буда: наистина ли смятате, че да седнеш под едно дърво в поза лотос, да отхвърлиш всичките си желания, защото вече си се преситил, те прави бог? Сами разбирате, че това е доста вредна практика, която дефакто ни учи да помагаме на нуждаещите се като ги посъветваме да отхвърлят желанията си, като например филия хляб и малко лук за вечеря.

    Мисля, че всички немюсулмани ще се съгласим, че Мохамед не е бил добър човек, ако имаме реална представа за добро и зло, но той пък никога не е твърдял, че е бог. Той е твърдял, че изказва волята Божия, но след като придобием представа за личностовите му характеристики, ние логично стигаме до извода, че е или психически болен, или просто лъже.

    Исус Христос: дори и да приемем, че той не е бил Бог, а нормално човешко същество, трябва да си признаем, че той заслужава повече уважение и любов от който и да е било човек, бог, или самият Бог. Исус е казал, че той е син Божи, но никога не е отрекъл, че всички ние сме чада Божии. Т.е. според християнството Бог е обичал своите чада хората толкова много, че е изпратил своя най-възлюбен син да ни каже нещо, в последствие на което ще бъде убит и де факто ни е предизвикал да извършим още един грях, за да изкупим предишните и последвашите свои, които той, ако беше толкова всесилен можеше да ни прости така и така. Звучи нелогично, нали?

    Единият от изводите, които можем да си вземем е, че Бог е идиот, нали?

    Другият вариант е, че Бог е възлюбил своите чада толкова, че им е изпратил своя най-възлюбен син, за да промени историята към по-добро, като в действителност е предвиждал какво може да се случи, но не е имал друг избор. Това ни дава логичният извод, че Бог не е можел да повлияе пряко на последващите събития.

    Или Исус Христос е бил най-съвършеното човешко същество, а Бог или не съществува (което аз лично отхвърлям като вероятност), или няма реална власт да повлияе непосредствено събитията, или е безчуствено чудовище. Сами си изберете в какво да вярвате.

    Така, че: молитвата пряко към Бога няма кой знае какъв смисъл. Сами разбирате, че ако нямаш властта да спасиш собствения си най-възлюбен син от агресията на останалите си деца, ти нямаш реална власт върху събитията. Но ако се вслушаш в думите на Христос, ти ще промениш хода на личния си живот, на обществото и на човечеството като цяло към по-добро.

    А кой е този Бог, който е създал цялата вселена и толкова ни обича, че е готов да жертва всичко за нас, но не може да повлияе пряко събитията? Ако щете вярвайте, но това е любовта.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.08.14 02:35#2AsmodeusAsmodeusНовакРегистрация: 31.07.14Град: -Отговори: 46от: Какво наистина мисля за различните религии?Или поне такива изводи можем да си извадим, разучавайки религиите. Така е описан "върховния създател'' в повечето религии, за съжаление.
    Което, поне според мен, по пътя на логиката, доста се отдалечава от представата за истинският ни Създател, или поне няма откъде да сме сигурни, че е точно така. Религиите са по-скоро някакви опити на древните хора да си обяснят света и някакви опити да се определят някакви морални закони и принципи, но не е сигурно, кое , по- точно , в тези митологии и приказки е реалност.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.09.14 06:27#3********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Какво наистина мисля за различните религии?Муслитата произхождат от архангел Гавраил и име нещо в тях, което ги е прави добри изпълнители на неговата воля. Но качествата на изключително сексуалните по-северни народи провокират много ожесточено тези неща, което е в противоречие със самите им вярвания. Аз мога на 100% да твърдя, че те се гаврят със бедни и мизерстващи народи, но не само - те се гаврят просто със когото успеят. Също така си имат тънка червена линия и работят с изключителна бруталност и психо убеждение за своята правота. Ето защо провокират единственото, което може да ги премахне като нахлули паразити - смъртта. И ислямистите искат да им я дадат. Скоро ще затрият много народ от хората на Гавраил.

    А б_гейците каква религия изповядват, след като са втъкали и гордостта, която е (както и другаде казах) смъртен грях. Може би те са за религията на любовта? Оглупели леб и секс?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.09.14 08:16#4********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Какво наистина мисля за различните религии?Интересно у българските цигани-мюсюлмани е пристрастеността им към алкохола, както и кръчмарският им заплашителен повик с вдигната ръка - "ела тука бе". Това може да го отдадем отново на Гавраил, който като родом от Гаврово си е направил поредната шега със собствените си слуги. Хем да не пиели, хем такъв психически натиск, който да ги бута към алкохола. Те са избранници за Свещената Гавра и когато не успеят да я изтласкат някому, то тя се натрупва в тях, като това не им въздейства никак добре.

    Аз знам за израза "мара ба", употребяван като поздрав от офицерите във властта.




    Но триименните кучетата също причиняват психично налягане.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest