Съществувала ли е наистина легендарната Савска царица

Съществувала ли е наистина легендарната Савска царица

Екзотичната и мистериозна Савска царица е ключов образ в много религиозни текстове в Библията и Корана. Тя се среща и в много легенди, заради което учените все още спорят дали е била реална историческа личност или измислица на местните.

1

Цар Соломон

Какво знаете за Цар Соломон и неговите постижения? Известен със своята мъдрост, цар Соломон управлявал Йерусалим и разрешил построяването на светия храм.  

Статии за библейският цар Соломон:
Цар Соломон - Притчата за пръстена на цар Соломон

Притчата за пръстена на цар Соломон

10.01.201504481

Притча, която ни учи, че и лошите събития в живота имат своя край. Когато цар Соломон бил малко момче, неговият баща Давид му подарил пръстен, на който бил гравиран надписа всичко отминава.

Цар Соломон - Древен текст сочи къде са съкровищата на цар Соломон

Древен текст сочи къде са съкровищата на цар Соломон

21.01.201403937

Наскоро преведен текст от иврит хвърля светлина върху загадката за местоположението на съкровищата от храма на цар Соломон и на легендарния ковчег от Библията – Свещеният кивот.

Цар Соломон - Братство на масоните – идеология и конфликти

Братство на масоните – идеология и конфликти

27.09.201303762

От френски език думата масон означава строител, зидар. По времето на Средновековието и Ренесанса масоните са били единствените граждани, на които е разрешавано свободно да пътуват от една държава в друга.

Цар Соломон - Създаването на африканския Заян

Създаването на африканския Заян

02.04.201302507

Градът Йерусалим празнувал коронясването на царя и същевременно се разгласявало, че Соломон е заповядал всички първородни синове на Израел да бъдат пратени в Етиопия.

Цар Соломон - Соломон - цар на Израел и Юдея

Соломон - цар на Израел и Юдея

02.04.201304160

Преди близо 1000 г. пр. Хр. племето на семитите от Сава прекосило Червено море, поробило хамитските народи и се разположило на техните земи по брега на тази област.

Цар Соломон - Рудниците на цар Соломон

Рудниците на цар Соломон

23.03.201305949

Рудниците на цар Соломон от векове вълнуват въображението на търсачи на съкровища от цял свят. Според древна легенда тези рудници, принадлежали на най-мъдрия цар според Библията, са пълни с диаманти.

Цар Соломон - Тайственият син на Македа

Тайственият син на Македа

24.10.201205011

Македа се завърнала в родината си и девет месеца и пет дни след любовната нощ й се родил син, който тя нарекла Bayna Lehkhem -син на мъдреца.

Цар Соломон - Притчи и мъдрости за цар Соломон

Притчи и мъдрости за цар Соломон

13.06.2012011112

Цар Соломон е третият еврейски цар, син на цар Давид. Блясъкът на неговото владичество е останал в историята като периодът на най-силния разцвет на еврейското могъщество и влияние.

Цар Соломон - Нова находка в Йерусалим потвърди библейски текст

Нова находка в Йерусалим потвърди библейски текст

07.03.2010011569

Защитна стена на 3 000 години, която потвърждава истиността на библейски тест, бе откриха от археолози в Йерусалим. Находката е от времето на библейския цар Соломон.

Цар Соломон - Oткриха предмети от времето на цар Соломон

Oткриха предмети от времето на цар Соломон

23.05.200903270

Израелската дирекция по антиките съобщи, че по време на работа по укрепване на Храмовия хълм за първи път са открити предмети, отнасящи за периода на съществуване на Храма на цар Соломон.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...